Witam !!!
Mam zablokowane ikony na pulpicie a przejawia sie to tym ze nie moge ich poustawiac.
Autorozmieszczenie i przyciaganie do siatki wylaczone.
Macie jakies pomysly ???
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 15:50:18, on 2008-02-08
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.5730.0013)
Boot mode: Normal
Też miałem taki problem: zainstalowałem świeży XP home i kiszka, ikony zablokowane, przeciągnij i upuść nie działa. Posprawdzałem wszystko i stwierdziłem, że przy instalacji coś nie wyszło. Zrobiłem format i instalację z innej płyty dla pewności. Wszystko cacy, nowy system i ... to samo.
Wiecie jaka była przyczyna? Uśmiejecie się: przypiąłem sobie myszkę w której była skrzywiona i zablokowana rolka do przewijania, a pod nią był dodatkowy przycisk wciśnięty na stałe
Problem z zablokowanymi ikonami na pulpicie Windows XP, mimo wyłączonego autorozmieszczania i przyciągania do siatki, może mieć różne przyczyny. Użytkownik potwierdził brak wirusów, korzystając z programu Avast. Zaproponowano analizę logów z narzędzi takich jak HijackThis i ComboFix oraz skanowanie SuperAntiSpyware w celu wykrycia potencjalnych złośliwych procesów lub wpisów rejestru, które mogą blokować możliwość przesuwania ikon. W logu HijackThis wykryto podejrzany wpis: "O4 - HKCU..PoliciesExplorerRun: [Windows Printing Driver] WinPrint.exe", który zasugerowano usunąć. Jeden z użytkowników opisał nietypową przyczynę problemu – fizyczne zablokowanie przycisku myszy, co uniemożliwiało przeciąganie ikon. Wskazano, że problem może być zarówno programowy (wpisy rejestru, malware), jak i sprzętowy (uszkodzona mysz). Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.