logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować autostart agregatu z UPS-em w sieci komputerowej?

mavarick87 09 Lut 2008 22:16 4219 3
REKLAMA
  • #1 4788439
    mavarick87
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Witam.

Mam sieć komputerową i w najbliższym czasie planuję rozwój i zakup innych urządzeń. Chciałbym zrobić coś takiego:
    Kupić agregat prądotwórczy z rozrusznikiem oraz UPS-a i ustawić ich współdziałanie w tym sensie że po zaniknięciu zasilania z sieci załączał by się UPS a w przypadku nie przywrócenia go w ciągu 10m startował by agregat który zasilał by to wszytstko do momętu aż bym go wyłączył. Proszę o podpowiedź jak zrealizować mój pomysł
  • REKLAMA
  • #2 4789212
    HeSz
    Specjalista elektryk
    Ocena: 198
    Firma EPS ( www.epssystem.pl) produkuje agregaty prądotwórcze spełniające takie wymagania
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 4789421
    cranky
    Poziom 30  
    Ocena: 376
    Tylko nie zapomnij o odłączeniu sieci po załaczeniu generatora - jak wróci napięcie generator się spali.
  • #4 11070967
    the_fulcrum
    Poziom 11  
    ciekawy temat. też mnie coś takiego interesuje.
    nie zalezy mi jednak na jakimś specjalnie płynnym podtrzymaniu napięcia- tzn jak dla mnie wariant bez UPS.

Generalnie chodzi o to, że jest przełacznik faz i generator na PB z rozrusznikiem. jak nie ma prądu to urządzenia zasila generator, jak prąd wraca to przełącznik przerzuca na sieć.

Jedyny problem to jak rozwiązać odpalanie generatora przy braku prądu z sieci i gaszenie, powiedzmy 2 minuty po powrocie sieci. generator upatrzyłem sobie firmy Graphite

Zdanie zaczyna się wielką literą.
    3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. [retrofood]
REKLAMA