logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MEDION 465T z WinCE 5.0 - Błąd aplikacji przy uruchamianiu AutoMapa 4

razrone 10 Lut 2008 20:40 13355 17
REKLAMA
  • #1 4791744
    razrone
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    Witam, mam w\w Mediona i che na nim uruchomić AM. Przy próbie uruchomienia wyświetla sie "Falat applicacion error" Nawigacja ma WinCE 5.0, więc dlaczego nie działa AM?:/ Prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 4792335
    olfork
    Poziom 23  
    Ocena: 39
    W jaki sposob uruchamiasz instalacje Automapy ? Masz wogole poprawne polaczenie z pc ?
  • #3 4792469
    razrone
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    Instalacja przebiega bezproblemowo, ale ciagle jest ten błąd
  • #4 5243462
    BartekD04
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Witam
    Mam dokładnie ten sam problem...Jak go rozwiązać ??
    Dzieki:)
  • #5 5245347
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    Automapa 4 tak na tym modelu ma - w automapa 5 problem rozwiązano
  • #6 5247714
    BartekD04
    Poziom 12  
    Hmmm....ale instaluje teraz AM5 i to samo mi wyskakuje;/;/ Co z tym zrobic???
  • REKLAMA
  • #7 5308525
    dsk
    Poziom 12  
    jak to jeszcze komus pomoze
    plik wceAm.exe trzeba zastapic starsza wersja wce42Am.exe, zmienic nazwe
  • #8 5310095
    BartekD04
    Poziom 12  
    Też do tego doszłem ostatnio i działa elegancko:) Jeszcze mam pytanie odnośnie tomtoma na tym urządzeniu...urchamia się ładnie i wszystko jest ok dopóki nie nacisne na mape a wtedy wyskakuje FATAL APPLICATION ERROR.
    Co z tym zrobić?
  • REKLAMA
  • #9 5310466
    syncro
    Poziom 1  
    Jak to komus pomoże, najlepszy sposób żeby wszystkie mapy działały, na medionie 465t, bez zadnych kłopotów, to jedyny sposób nowy flash rom mu wgrać, ja tak zrobiłem, jest to bardzo proste wrazie czego słuze pomocą. I po tym zabiegu IGO 8, Automapa, i wiele innych działa bez problemu.
    rom pobrałem z tej stronki, http://www.gopal-navigator.de/dload.php, trzeba sie tam zalogowac, ale w razie kłopotów moge wstawić rom tez na forum bo ja je juz pobrałem.
  • #10 5322965
    3xgul
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Jeśli możesz kolego to wstaw ROM i napisz co i jak z tym zrobić bo nie mogę żadnej mapki odpalić.

Dodano po 26 [minuty]:

Na stronce są dwa rodzaje ROM-ów dla urzadzenia bez złącza i ze złączem pomiędzy gniazdem usb a słuchawkami. Ja mam 465t bez złącza i to jest plik o wielkości 5.81 MB. Nie wiem jak wgrać bo nie szprecham po niemiecku. :-(
  • REKLAMA
  • #11 5339522
    007Daniel
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Dobra panowie i panie to i ja sie podlacze pod temat.
    Posiadam ww. urzadzenie i udalo mi sie wgrać AM! :D ba nawet jestem w stanie ją uruchomić tylko jest problem następującej maści:
    AM odpalona na Medionie 465T nie umie wykryć GPS, program smiga sobie po COMach ale nic to nie daje.
    PS
    Uprzedzając "inteligentów" którzy zamiast pomagać doszukują się pirackiego oprogramowania odpowiadam, że posiadam najnowszy ORGINALNY produkt AM
    PS2
    Z rozmowy telefonicznej ze wsparciem technicznym AM wynika, że trzeba albo zmienic w Medionie ROM albo w jakis cudowny sposób emulować wbudowanego GPS-a na COM2.
  • #13 5355572
    007Daniel
    Poziom 14  
    no dobra wczoraj zmieniłem ROM-a. Proces przebiegł składnie i gładko. Wgrałem sobie AM i niestety kupa... Automapa nadal wrzeszczy ze nie mozna wykryc GPS-a :/ Jakies wskazówki?
    PS
    Zapomnialem dodac ze sprawdzalem zarowno na wersji licencjonowanej jak i najnowszym demo.
  • #14 5355921
    marek216
    Poziom 43  
    Uruchomienie- jesli nie idzie plikiem AutoMapa EU.exe to sprawdź wce42Am.exe ( nie istotne że to niby na winCE 4.2 - sprawdź )

GPS : com 2 speed 4800 lub 9600

P.S. wgrywałem licencje bez wymiany ROM :!: Zarówno na 465 jak i na 470, w szatach Transonic i medion.

Dodano po 2 [minuty]:

aha. Route66 też ma taką navi - wszystkie chyba są pochodną JVC
  • #15 5356286
    007Daniel
    Poziom 14  
    no marek216: chylę czoła bo twoja wskazówka okazała się na miarę złota .
    COM 2 predkosc 4800

DZIALA i jestem bardzo z tego zadowolony. Wielkie dzięki! :)
  • #16 5398632
    Losiu20_2005
    Poziom 1  
    Mam mediona GoPal 250 i nie umiem zainstalować automapy... jestem zielony w te klocki.. Albo wyskakuje mi komunikat że nie można odnaleźć skórek dla rozdzielczości, albo się nie instaluje...

Mogę prosić jakąś instrukcję krok po kroku co trzeba robić od momentu ściągnięcia mapy aż do odpalenia??

Moderowany przez marek216:

Instrukcja brzmi: Kup, nie kradnij. Kradniesz nie płacz. Następny taki post zostanie "nagrodzony". Wszelka pomoc w problemach z piractwem na tym forum również będzie "nagradzana".

• #17 5564906
    wylye
    Poziom 11  
    Ocena: 35
    Tak czytam od czasu do czasu różne fora nt navigacji, ale szokująca jest dla mnie... ideologia "zgłoś do moderatora +3pkt" na elektrodzie

Przypomina mi to... wyścig szczurów. Ten kto przyskarżył kolegę - może liczyć na dodatkowa pajdę chleba. Mówcie sobie co chcecie, wg mnie ta ideologia jest - NIEETYCZNA

MEDION 465T z WinCE 5.0 - Błąd aplikacji przy uruchamianiu AutoMapa 4

PS
    Kradzież oczywiście, również jest nieetyczna, jednak, o ile mogę zrozumieć złodzieja, to nie potrafię i wg mnie NIC nie usprawiedliwia... donosicielstwa.
    Każda społeczność ma swoich "szeryfów" i "katów" To oni robią za nas czarną robotę. Praktyka owych "3pkt"
    jest, de facto legalizacją instytucji kolaboracji, donosicielstwa i - wg mnie jest aspołeczna.
    Sorry za off topic
  • #18 5564924
    marek216
    Poziom 43  
    wylye napisał:
    Tak poczytam od czasu do czasu różne fora nt navigacji, ale szokująca jest dla mnie ideologia "zgłoś do moderatora +3pkt"

Bo przypomina mi to... wyścig szczurów z A. Birkenau - choćby... Tam, tez, ten kto przyskarżył kolegę - mógł liczyć na dodatkowa pajdę chleba. Mówcie sobie co chcecie, wg mnie ta ideologia jest - NIEETYCZNA

Kradzież jest etyczna ? Pytanie retoryczne bo zrobi się offtopic i trzeba będzie wywalać do kosza.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problem z uruchomieniem AutoMapy 4 na nawigacji Medion 465T z systemem WinCE 5.0, gdzie pojawia się błąd "Fatal application error". AutoMapa 4 ma znane problemy na tym modelu, które częściowo rozwiązano w AutoMapie 5, jednak niektórzy nadal doświadczają błędów. Rozwiązaniem jest zastąpienie pliku wceAm.exe starszą wersją wce42Am.exe oraz zmiana nazwy pliku. Dla pełnej kompatybilności i działania GPS zalecana jest zmiana ROM-u urządzenia na nowszy, dostępny po rejestracji na stronie producenta GoPal (http://www.gopal-navigator.de). Po wgraniu nowego ROM-u AutoMapa, iGO 8 oraz inne programy działają poprawnie. Problem z wykrywaniem GPS można rozwiązać ustawiając port COM 2 z prędkością 4800 lub 9600. Wskazówki dotyczą także uruchamiania AutoMapy z pliku wce42Am.exe, mimo że jest przeznaczony dla WinCE 4.2. Dyskusja obejmuje również trudności z instalacją AutoMapy na innych modelach Medion GoPal oraz kwestie związane z oryginalnością oprogramowania i wsparciem technicznym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA