Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ferguson AF1118 SE, gubi listę kanałów

koks__k 11 Feb 2008 11:39 1151 3
    koks__k
    Level 9  
    Witam mam problem kolejny, gdyż włączam rano Ferdka i zamiast tv piszę ustaw język, potem antene... itd. i wszystkie listy kanałów mi sie wykasowały. Wiem że nie problem je wgrać ale nie wiem co było przyczyną?Z darzyło mi sie to drugi raz w ciągu miesiąca. Jak ktoś wie o co chodzi.... Proszę pisać (może źle wyłączony czy co?)

Regulamin pkt 11, 11.2
    edit zbynex
    pakeross
    Level 13  
    koks__k wrote:
    Witam mam problem kolejny, gdyż włączam rano Ferdka i zamiast tv piszę ustaw język, potem antene... itd. i wszystkie listy kanałów mi sie wykasowały. Wiem że nie problem je wgrać ale nie wiem co było przyczyną?Z darzyło mi sie to drugi raz w ciągu miesiąca. Jak ktoś wie o co chodzi.... Proszę pisać (może źle wyłączony czy co?)

Problem może okazać się naprawdę błachy.Mianowicie Twoja lista może być zbyt obszerna(dużo niepotrzebnych kanałów).Tak więc pilot w dłoń i edycja listy.Po wywaleniu 200-tu programów powinno być dobrze.
    Jeśli i to nie zadziała,to Przywracasz ustawienia fabryczne i Wykonujesz skan satelity(lub satelit).Sciągniętą z nieba listę Edytujesz no i Testujesz jej działanie(pod kątem wywalenia z tunera).

Pozdrawiam
    koks__k
    Level 9  
    OK spróbuje dzieki:P a mówisz żeby nie wgrywać listy kanałów tylko "przeskanować niebo" czy mogę spokojnie wgrywać??
    pakeross
    Level 13  
    koks__k wrote:
    OK spróbuje dzieki:P a mówisz żeby nie wgrywać listy kanałów tylko "przeskanować niebo" czy mogę spokojnie wgrywać??

Zacznij najlepiej od wywalenia zbędnych Tobie programów.Im więcej ich Usuniesz tym dla Ciebie będzie lepiej(a napewno dla tunera).

Pozdrawiam