logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ferguson AF1118 SE - resetuje się i gubi listę kanałów po wyłączeniu

koks__k 11 Lut 2008 11:39 1262 3
REKLAMA
  • #1 4793215
    koks__k
    Poziom 10  
    Witam mam problem kolejny, gdyż włączam rano Ferdka i zamiast tv piszę ustaw język, potem antene... itd. i wszystkie listy kanałów mi sie wykasowały. Wiem że nie problem je wgrać ale nie wiem co było przyczyną?Z darzyło mi sie to drugi raz w ciągu miesiąca. Jak ktoś wie o co chodzi.... Proszę pisać (może źle wyłączony czy co?)

Regulamin pkt 11, 11.2
    edit zbynex
  • REKLAMA
  • #2 4796530
    pakeross
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    koks__k napisał:
    Witam mam problem kolejny, gdyż włączam rano Ferdka i zamiast tv piszę ustaw język, potem antene... itd. i wszystkie listy kanałów mi sie wykasowały. Wiem że nie problem je wgrać ale nie wiem co było przyczyną?Z darzyło mi sie to drugi raz w ciągu miesiąca. Jak ktoś wie o co chodzi.... Proszę pisać (może źle wyłączony czy co?)

Problem może okazać się naprawdę błachy.Mianowicie Twoja lista może być zbyt obszerna(dużo niepotrzebnych kanałów).Tak więc pilot w dłoń i edycja listy.Po wywaleniu 200-tu programów powinno być dobrze.
    Jeśli i to nie zadziała,to Przywracasz ustawienia fabryczne i Wykonujesz skan satelity(lub satelit).Sciągniętą z nieba listę Edytujesz no i Testujesz jej działanie(pod kątem wywalenia z tunera).

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 4800854
    koks__k
    Poziom 10  
    OK spróbuje dzieki:P a mówisz żeby nie wgrywać listy kanałów tylko "przeskanować niebo" czy mogę spokojnie wgrywać??
  • #4 4801216
    pakeross
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    koks__k napisał:
    OK spróbuje dzieki:P a mówisz żeby nie wgrywać listy kanałów tylko "przeskanować niebo" czy mogę spokojnie wgrywać??

Zacznij najlepiej od wywalenia zbędnych Tobie programów.Im więcej ich Usuniesz tym dla Ciebie będzie lepiej(a napewno dla tunera).

Pozdrawiam
REKLAMA