logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wejść w menu instalacji TV Philips 14pv274/01 bez oryginalnego pilota?

wieslawpanek 11 Lut 2008 11:58 3029 7
REKLAMA
  • #1 4792745
    wieslawpanek
    Poziom 22  
    Ocena: 31
    Proszę o pilną pomoc jak wejść w installation w tv Philips 14pv274/01 chassis tvcr-b, pod menu mam;
    Hauptmenu.
    Funktionen.
    Spezial,
    nie mam orginalnego pilota ale mam dwa dobre uniwersalne i nie było jeszcze tak żebym nie obsłużył jakiegoś tv, hotel mam wyłączony H- wydaje się że wszystkie timer mam wykasowane a INSTALL nie mogę znaleźć.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 4793092
    wieslawpanek
    Poziom 22  
    Wystarczyło odpowiedzieć że przez naciśnięcie dwóch przycisków nie koniecznie siły głosu i pasuje pilot RP520.
  • REKLAMA
  • #6 4793168
    tenap
    Spec od TV
    Ocena: 247
    wieslawpanek napisał:
    Wystarczyło odpowiedzieć że przez naciśnięcie dwóch przycisków nie koniecznie siły głosu i pasuje pilot RP520.

Wystarczyło przeczytać instrukcję obsługi, bez problemu dostępna w internecie.
  • #7 4793236
    wieslawpanek
    Poziom 22  
    A nie każdy jest taki uczony żeby znać angielski, niemiecki, czy włoski, ja zadałem pytanie w języku polskim i oczekiwałem odpowiedzi naszym języku, my Polacy nie gęsi...
  • REKLAMA
  • #8 4793291
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Proszę pamiętać o zasadach netykiety - dotyczy to również wcześniejszego postu Kolegi.
    Wyrażenia techniczne w innych językach warto kojarzyć - często bywa to przydatne.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy sposobu wejścia do menu instalacji w telewizorze Philips 14pv274/01 z podwoziem TVCR-B bez użycia oryginalnego pilota. Użytkownik posiada dwa piloty uniwersalne, które nie umożliwiają dostępu do opcji INSTALL w menu, mimo wyłączonego trybu hotelowego i skasowanych timerów. W odpowiedziach wskazano, że oryginalny pilot Philips (np. modele RT770-101, COM3772) jest wymagany do pełnego dostępu do menu instalacyjnego. Zasugerowano także, że pilot RP520 może umożliwić wejście do menu poprzez jednoczesne naciśnięcie dwóch przycisków, niekoniecznie związanych z regulacją głośności. Podano również kod 1264 dla pilota MAK oraz link do schematu połączeń przycisków. Wskazano na konieczność zapoznania się z instrukcją obsługi dostępna w internecie, choć podkreślono bariery językowe. Dyskusja zawiera także uwagi dotyczące netykiety i przydatności znajomości terminologii technicznej w różnych językach.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA