logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer Deh-3600mpb: brak dźwięku w głośnikach po rozładowaniu akumulatora

wilqlak 11 Lut 2008 17:31 1394 7
REKLAMA
  • #1 4794315
    wilqlak
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Gdy mój pioneerek grał sobie z głośnikami i subem a samochód był wyłączony, padł mi akumulator...
    Uruchomiłem auto i ale głośniki przednie nie grały
    Podłączyłem inne radio głośniki grają <- więc działają :D
    Pioneera podłączyłem pod inne głośniki i też działa :D
    Ale gdy podłączam pod głośniki w moim aucie muzyki nie słychać :cry: przy podłączeniu do kostki albo włączeniu radia słychać jedynie takie "pyknięcie" jakby były pod napięciem
  • REKLAMA
  • #2 4795011
    kotlo
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    troche dziwnie to wygląda ale ja bym stawiał na przywierajacy głosnik w instalacji ewentualnie cos z instalacja miałem juz kiedys taki problem i zachowanie było identyczne okazało sie ze jeden przewód głosnikowy przywierał do masy karoserii i takie jaja sie działy
    pzdr
  • REKLAMA
  • #3 4795562
    wilqlak
    Poziom 11  
    tylko to mi się stało zaraz po tym jak mi padł akumulator i nie mogłem auta odpalić... Dopiero po pchnięciu z górki odpalił :D
    No ale głośniki przednie nie ;/
  • Pomocny post
    #4 4795577
    kotlo
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    wiesz jezeli sprawdzałes radio i gralo to troche dziwne ze w aucie nie gra w nowszych radiach jest tak ze jak cos przywiera to odłącza koncówke zeby nie upaliła sie ale to wtedy nie powinno w ogóle nic grac
  • #5 4803454
    wilqlak
    Poziom 11  
    kotlo masz u mnie duże zimne piwo :D
    Rozłączyłem wszystko i znalazłem rozcięty kabelek stykający się z karoserią. Zaizolowałem i wszystko śmiga Wielkie dzięki :D
  • REKLAMA
  • #6 4881537
    endriu 777
    Poziom 2  
    witam wszystkich mam prośbę do was może ktoś mi podeśle schemat do podłączenia tego radyjka bo właśnie takie nabyłem i nie wiem jak je podłączyć do seata cordoby może ktoś już to podłączał i mógł by mi pomóc ewętualnie schemat instalacji radiowej do cordoby
  • REKLAMA
  • #8 4887202
    endriu 777
    Poziom 2  
    Witam mam do was pytanie zamontowałem moje nowo nabyte radyjko DEH 3600mpb i gra wspaniale było by jeszcze lepiej gdyby nie jeden fakt w jednym z głośników z tyłu słychać takie pyknięcie jak się przełącza na radio z CD lub w drugą stronę lub na radiu szuka się innej częstotliwości i używa się innych przycisków słychać takie pyknięcie w głośniku to tylko w jednym głośniku sprawdziłem na osobnym głośniku i też to słychać jak odpiąłem głośnik to nie dzieje się w innych tylko w tym jednym na tej jednej stronie sprawdzałem głośnik jest sprawny i działa bez zarzutu czy ktoś mi jest wstanie pomóc z góry dzięki

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Po rozładowaniu akumulatora w samochodzie radio Pioneer DEH-3600MPB przestało odtwarzać dźwięk w przednich głośnikach, mimo że radio działało poprawnie z innymi głośnikami, a głośniki w aucie działały z innym radiem. Problemem okazał się uszkodzony, rozcięty przewód głośnikowy stykający się z karoserią, powodujący zwarcie do masy. Po izolacji uszkodzonego przewodu dźwięk w głośnikach został przywrócony. W dyskusji pojawiły się także informacje o charakterystycznym „pyknięciu” w głośnikach przy przełączaniu źródeł dźwięku, co może wskazywać na problemy z instalacją lub pojedynczym głośnikiem. Wskazano, że nowoczesne radia mają zabezpieczenia odcinające końcówki mocy przy zwarciach, co zapobiega uszkodzeniom sprzętu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA