logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson k750i problem z aparatem i głośnikiem

gacek116 14 Lut 2008 00:02 1691 2
REKLAMA
  • #1 4802794
    gacek116
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Witam wszystkich mam do kupienia k750i za 80zł z zewnątrz nawet w takim stanie na dostateczny+ / dobry tylko ze tel ponoć jest z angli , chodzi w naszym zakresie da se z niego dzwonić itp tylko ze głośnik rozmówcy troszkę charczy a buzzer w ogóle nie funkcjonuje , do tego aparat też nie działa tzn. kiedy włączam go przez menu to jest mrugniecie obrazu na czarno i tel wraca do menu a na tylne suwadło w ogóle nie reaguje , kolega twierdzi ze wystarczy wymienić głośnik z buzzerem w komplecie paręnaście złotych kosztuje plus taśma od aparatu i niby będzie działał . Co o tym sądzicie? warte to swojej ceny i czy usterki są raczej spowodowane ową taśma czy raczej jakiś defekt oprogramowania? na co zwrócić uwagę jak go będę doglądał dokładniej?
  • REKLAMA
  • #2 4803243
    gomezf1
    Spec od GSM
    Ocena: 19
    Myśle że spokojnie możesz łyknąc ten telefon za te pieniądze. Nie napisałeś czy to aby nie telefon z Allegro, jeżeli tak, wstrzymał bym się. Generalnie nie kupuję czegoś czego nie mogę obejrzeć.

W skrajnym przypadku dołożysz do tego telefony max 60-70 PLN. A co do nie działającego aparatu, niekoniecznie musi być to taśma, trzeba obejrzeć złącze pomiędzy taśmą a samym obiektywem, zdarza sie w nich że na skutek upadku najnormalniej rozpinają się.
  • #3 4805562
    gacek116
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Telefon jak najbardziej mogę obejrzeć:) nie jest to żaden z allegro tylko od kolegi;) on twierdzi ze do aparatu na bank poszła taśma bo go rozbierał i mówi ze jest przerwana , ciekawi mnie tylko czemu przy właczaniu aparatu niewyskakuje mi ze zamknieta zasłona czy costam tylko poprostu nie włacza sie nic i dotego tylni głośnik nie działa wogóle ale mam u siebie k300i i wrazie czego przełoże z tego co widzę to jest ten sam głośnik:) gorzej będzie jak sie okaże ze mimo wymienionej taśmy aparat dalej nie działa ;P Ale w każdym razie Dzięki śliczne za odp:)
REKLAMA