logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Royal 5145A - zamiast podgłaśniać, wycisza się. Jak odciąć MUTE na TA 8695AN?

jdrozdzewski 16 Lut 2008 12:24 932 3
REKLAMA
  • #1 4810356
    jdrozdzewski
    Poziom 19  
    Ocena: 32
    Posiadam TV HCM Royal 5145A, od pewnego czasu z głosem zaczęły się dziać dziwne rzeczy, a mianowicie w miarę zwiększania siły głosu, telewizor zamiast się podgłaszać, wycisza się? Podmieniłem juz elektrolity w obrębie układu TDA 1904, następnie sam układ i nic, chciałem odciąć "MUTE" na układzie TA 8695AN, ale nie wiem, która to nóżka tego układu, gdyż na schemacie nie jest to opisane. Może spotkał sie ktoś z takim zjawiskiem i wie jak rozwiązać ten problem? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie!

Przeniosłem z TV p. 8 regulaminu [_OBCY_]
  • REKLAMA
  • #2 4813476
    jdrozdzewski
    Poziom 19  
    A może ktoś wie jak odłączyć "MUTE" ?(którą nóżke scalaka odłączyć/)
  • REKLAMA
  • #3 4813552
    ketsok
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Witaj ! Spróbuj odłączyć klawiaturę i zobacz czy z pilota jest to samo .Ja stawiałbym na zwarcie lub upływność na klawiaturze .
  • #4 4814279
    jdrozdzewski
    Poziom 19  
    Telewizor tak samo zachowuje sie z klawiatury lokalnej jak i z pilota!!! A po odłączeniu klawiatury żeczywiście nie sprawdzałem, jak sprawdzę to poinformuję.

Dodano po 3 [godziny] 39 [minuty]:

Niestety po odłączeniu klawiatury lokalnej sytuacja się nie zmieniła! Czyli nadal jestem w sytuacji wyjściowej!?
REKLAMA