logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża Philips FW 530 C - zawieszanie się zmieniarki CD, reset zasilania nie pomaga

DarekBytom 17 Lut 2008 09:00 2032 1
REKLAMA
  • #1 4813415
    DarekBytom
    Poziom 18  
    Ocena: 71
    Witam
    Mam problem z ww wieżą , podczas pracy zmieniarki CD się zawiesza całkowicie , po chwili wisi cały system ,Pomaga tylko reset przez wyjęcie wtyczki z zasilania 230V
    Sprawdziłem wczoraj mechanicznie cały mechanizm zmieniarki , wszystko wyczyszczone , działa prawidłowo , wyłączniki krańcowe sa OK.
    Sprawdzałem również zasilacz napięcia są prawidłowe 5V - 4,97 , 12V - 12,36 , jedynie napięcie +-35V jest troszku zawyżone około 37V ale one raczej do zasilania stopnia końcowego mocy .
    Już skończyły mi się pomysły , chyba wieżyczka pójdzie w kosz , choć szkoda bo fajnie śmigała .
    PS. czy w tych Philips'ach to jest normalne że jak sprzęt nie przejdzie autodiagnozy po załączeniu do zasilania to jeden komponent wiesza cały system ?
  • REKLAMA
  • #2 4827984
    Czesław Kapłan
    Poziom 17  
    Ocena: 47
    Częsty przypadek zimne luty - szczególnie tranzystory montowane na wspólnym radiatorze z końcówką mocy
REKLAMA