logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Inicjalizacja pamięci SDA2546 w TV SONY KV-C2921D chassis AE-1B - jak?

rostv1 23 Wrz 2002 15:37 1892 5
REKLAMA
  • #1 46314
    rostv1
    Poziom 11  
    Czy ktoś wie jak przeprowadzić inicjalizacje pamięci SDA2546
    w TV SONY mod.KV-C2921D chassis AE-1B.
    Problem tkwi w tym ze na starym układzie TV po ok.5-10 minutach przełancza sie na kanałach. Po zamontowaniu nowego układu nie ma juz efektu przełanczania lecz funkcje strojenia siły głosu oraz innych reg. takich jak nasycenie kol. kontrast, jaskrawość oraz balans sa wykonywane nieprawidłowo..
  • REKLAMA
  • #2 46328
    rae0113
    Serwisant RTV
    Ocena: 25
    Reinitialation: Start the set by pressing prog+ and prog-, and the power switch at the same time. The S from service mode should appair

on the display. Press factuary standard settings button.

Switch off the set. Start set again by pressing prog+ and prog- and the power switch. Finish now this initialisation by pressing the STORE button.
  • REKLAMA
  • #3 46505
    rostv1
    Poziom 11  
    Wykonałem powyższa procedure lecz nie przyniosło to pożadanego efektu.. :(
  • REKLAMA
  • #4 46524
    micro
    Poziom 20  
    Ocena: 45
    Trzeba zaprogramować nową pamięć i po kłopocie.Miałem podobną sytuację w Grundigu CUC 4635.Po włożeniu nowej pamięci (SDA2526) było dostępnych tylko 9 programów zamiast 49.W moim przypadku udało się odczytać starą (nie działał w niej zapis) i zaprogramować nową
  • REKLAMA
  • #5 46634
    rostv1
    Poziom 11  
    Dzieki rae0113 Twoja procedura sie sprawdziła...musiałem ja spokojnie wykonać...
    Telewizor ustawiłem i jest OK.. DUZE DZIEKI :D
    [/b]
  • #6 46670
    DWAserwis
    Poziom 29  
    Ocena: 51
    micro napisał:
    Trzeba zaprogramować nową pamięć i po kłopocie.Miałem podobną sytuację w Grundigu CUC 4635.Po włożeniu nowej pamięci (SDA2526) było dostępnych tylko 9 programów zamiast 49.W moim przypadku udało się odczytać starą (nie działał w niej zapis) i zaprogramować nową

A nieprościej było włąszyć TV włącznikiem sieciowym trzymając jednocześnie klawisz M - pod klapką, proponuje pobawić się grundigami starszymi naciskając kolejne klawisze i włonczać sieć i patrzeć co się zmieniło, pamiętając że kolejne włanczanie z tym samym klawiszem włancza / wyłancza opcje
REKLAMA