logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens S55 jako modem GPRS - działanie bez ekranu i klawiatury?

wujek1986 19 Lut 2008 00:48 1334 9
  • #1 4821020
    wujek1986
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Mam zamiar kupić Siemensa S55 i przerobić go na modem GPRS. Całość chcę upchnąć do innej obudowy.
    I tu pytanie czy telefon będzie działał bez ekranu?
    Drugie pytanie czy przy podłączeniu telefonu przez kabel nie będę miał problemu z połączeniem się do komputera (potwierdzić połączenie itp...)
    Ps. Klawiatura też będzie zbędna.
  • #2 4821025
    kamiltelefony
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    Jezeli tylko telefon bedzie zalogowany w sieci nie bedzie problemow z jego polaczeniem.Bez LCD bedzie dzialal.
  • #3 4821125
    stasiek382
    Poziom 11  
    Witam
    Telefon powinien działąć Ci bez problemu,chyba że jest coś w nim uszkodzone,Klawiatura też ci jest nie potrzebna.
    Pozdrawiam
  • #4 4821902
    kamiltelefony
    Poziom 20  
    Z ta klawiatura to bym sie tak nie spieszył :) W koncu to nie jest Nokia i klawiatura włączasz telefon a poza tym każdy siemens pyta czy jestes pewien ze chcesz wlaczyc telefon wiec klawiatura w takim przypadku staje sie niezbedna...
  • #5 4823443
    bat
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Popieram kolege Kamiltelefony, klawiaturkę to bym zostawił. Nie powiększy tak strasznie gabarytów a do komunikatów siemensa jest niezbedna.

Pozdrawiam
  • #6 4823459
    wujek1986
    Poziom 14  
    No to nici z projektu. A przynajmniej nie na tym modelu telefonu. Jak potrzebna klawiatura do komunikatów to i potrzebny ekran.
    Mam nadzieje ,że znajde telefon: Jedna konfiguracja a potem tylko włącz i wyłącz.
  • #7 4823516
    krzysiek-b11
    Poziom 24  
    Ocena: 20
    nokia jakas, wlacza sie oddzielnym wlacznikiem, byla by ok.
  • #8 4823544
    Wasz3k
    Poziom 25  
    Ocena: 8
    Albo albo wyciągnąć gdzieś na tasiemce go na bok... ;)

a AirCraftCheck można usunąć :)
  • #9 4823970
    wujek1986
    Poziom 14  
    Nie zostało mi nic innego jak zapytać o to jaki telefon proponujecie jako modem gprs zamist s55.
    Warunki to aby był jak najtańszy i podłączany kablem do usb.
    Miło równiez ,żeby również ladował baterie tym kablem.
  • #10 4824543
    kamiltelefony
    Poziom 20  
    Motorola v3...Mozesz kupic sobie jakas z uwalonym LCD :) Telefon komunikuje sie za pomoca programu i dziala w miare fajnie.Ja ze mam problem z lokalizacja sklepu i nie moge zamontowac zadnego neta poza neo uzywam teraz v3EDGE.Do ogladania stron i gg ujdzie ale jezeli chodzi o zasysanie plikow to jest to poprostu nieoplacalne :) pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Siemens S55 można wykorzystać jako modem GPRS podłączany kablem do komputera, a telefon będzie działał bez ekranu, pod warunkiem, że jest zalogowany w sieci. Jednak klawiatura okazuje się niezbędna do potwierdzania komunikatów i włączania telefonu, co utrudnia całkowite pozbawienie urządzenia interfejsu użytkownika. Próba przeniesienia elektroniki do innej obudowy bez ekranu i klawiatury jest problematyczna na tym modelu. W dyskusji pojawiły się sugestie, by rozważyć inne telefony jako modemy GPRS, np. Motorolę V3, która może być tańszą alternatywą i obsługuje komunikację przez USB oraz ładowanie baterii kablem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA