logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kieszeń kamery Sony TRV10E jest cały czas otwarta

KrisKW 20 Lut 2008 09:12 1068 4
REKLAMA
  • #1 4825406
    KrisKW
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Witam. Problem jak w temacie. Kieszeń otwarta i nie zamyka się, ani z taśmą ani bez niej. Co może byc tego przyczyną? Szukałem innych tematów, ale nie ma nigdzie konkretnej odpowiedzi. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc

Moderowany przez oldboy:

Przeniesiono z działu VCR VCP DVD DVIX

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4833152
    MAJSTER XXL
    Poziom 29  
    Ocena: 429
    Serwisówkę tej kamery masz w bazie schematów na elektrodzie. Najpewniej będzie sprawdzić mechanizm, silnik i jego sterowanie. Mam do niego serwisówkę, która ma 182 strony, jeśli ta na elektrodzie jest inna to mogę wysłać Ci moją
    pozdro
  • REKLAMA
  • #3 4833313
    KrisKW
    Poziom 14  
    Mam serwisówkę. Mechanizm częściowo rozebrany, ale mimo spędzonego czasu nad nim, nic nie wymyśliłem. Podejrzenia stawiam na problem w mechanizmie, ale na 100% pewny nie jestem. Kieszeń jeździ dobrze w jedną i druga stronę do momentu aż nie nastąpi wysów mechanizmu (szuflady na kasetę) w bok. Wtedy element który ma za zadanie w momencie ręcznego dociskania szuflady, dać impuls do kamery że szuflada została zamknięta, jest zablokowany. Coś go trzyma. Niestety aż tak głęboko nie rozkładałem mechanizmu bo mam obawy czy później go poskładam. I tak już z jedną sprężynką mam problem :D Pozdrawiam i jeżeli mogę liczyć jeszcze na pomoc, to chętnie wysłucham
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4833433
    MAJSTER XXL
    Poziom 29  
    Ocena: 429
    A sprawdzałeś co wyświetla w trybie serwisowym? W trybie serwisowym pokazuje ostatnie błędy w postaci pięciu znaków i nr porządkowy jako pierwszy z lewej. Wejście do trybu: wciśnij "STOP" i trzymaj wciśnięty, przesuń przełącznik trybu kamery z "OFF" na "VTR" lub "PLAYER" i trzymaj jeszcze "STOP" przez około 5 sekund, wtedy wyświetli się na ekranie odpowiedni kod. Wyjście z trybu przez wyłączenie kamery do "OFF".
  • #5 4833492
    KrisKW
    Poziom 14  
    No nie wiem, nic mi się nie wyświetla
REKLAMA