Trochę mała jak na nasze warunki odbioru. Instalowałem taką antenę pod "n" z ciekawości - leżała kilka lat na strychu. W większości przypadków działała poprawnie. Zdarzały się zaniki sygnału. Był problem z odbiorem TVN HD. Po zamianie na "80" TRIAX mam nieporównywalnie większe poziomy sygnału. Odbiór jest poprawny praktycznie w każdych warunkach pogodowych.
Pogra Ci na tym co chcesz. Z tego co widze to konwerter już "nowszej generacji" Philipsa.Miska jest belgijska(lub czeska ),dobre tłoczenie,znam bo wieszalem ,niema problemu
no ale jak to trzeba mniej jakis dekoder czy cos jak to trzeba podłaczyc zeby działalo prosze nich mi ktos wytłumaczy wszystko od poczatku bo ja nie za bardzo rozumiem.pozdr.
Dekoder jakikolwiek cyfrowy jeśli chcesz ogladać darmowe kanały .
Jeżeli interesuje cię abonament to chyba tylko przy C+ możesz mieć większy wybór w dekoderach (przy polsacie dekoder jest sparowany z kartą , więc dostajesz co firma dała ; nie zawsze dobrej jakości)
Koledzy na pewno doradzą któregoś z fergusonów.
Co do zeza to nie wiem czy antenka nie okaże się za mała . Zez to drugi konwerter podpięty do anteny ustawiony na innego satelitę (u nas astra) niż pierwszy .
✨ Stara antena Philips, jeśli posiada sprawny konwerter, nadaje się do odbioru sygnału DVB-T oraz radia, a także do odbioru platform cyfrowych takich jak Cyfra, Polsat czy n, w tym kanałów niekodowanych. Antena jest jednak stosunkowo mała, co może powodować problemy z odbiorem, zwłaszcza w trudniejszych warunkach lub przy kanałach HD, np. TVN HD. W porównaniu do większych modeli, takich jak TRIAX 80, poziomy sygnału są niższe, co wpływa na stabilność odbioru. Do odbioru cyfrowego konieczne jest podłączenie dekodera DVB-T lub dekodera platform cyfrowych; przy Polsacie dekoder jest zazwyczaj sparowany z kartą, co ogranicza wybór. W dyskusji pojawił się także termin "zez" – oznaczający drugi konwerter satelitarny ustawiony na innego satelitę (np. Astra), co może być stosowane w specyficznych warunkach odbioru, jednak antena Philips może być za mała do efektywnego wykorzystania tej metody w Polsce. Antena ma belgijską lub czeską miskę, jest dobrze wykonana i może działać poprawnie w różnych warunkach, choć lepsze efekty daje większa antena. Wygenerowane przez model językowy.