logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polonez Caro 1.6 GLi - brak prądu do rozrusznika po wymianie automatu

andrzejf14 22 Lut 2008 17:01 1834 5
REKLAMA
  • #1 4834055
    andrzejf14
    Poziom 15  
    Ocena: 32
    Witam
    MAm małe pytanko. Spalił mi sie automat od rozrusznika. Wymieniłem go i na krótko rozrusznik działa . W samochodzie po przekręceniu stacyjki na rozruch nie ma reakcji . Nie dochodzi wogóle prąd do tego kabelka co daje (impuls) sygnał na rozruch. I tu moje pytanie czy kabelek który idzie od stacyjki do rozrusznika to czy on jest gdzieś łazony i gdzież jest wstawiony bezpiecznik albo jakiś przekażnik??
  • REKLAMA
  • #2 4834193
    mansky
    Poziom 19  
    Ocena: 138
    Sprawdż czy wychodzi zasilanie ze stacyjki po przekrEceniu na rozruch.Często przyczyną jest wypalenie styków na włączniku stacyjki[tzw kostka stacyjki]
  • REKLAMA
  • #3 4834219
    andrzejf14
    Poziom 15  
    Zapomniałem dodac kostka jest nowa prąd dochodzi i wychodzi z kostki i prąd powinien iś do rozrusznika lecz nie dochodzi. Czy w tym kablu jest jakiś bezpiecznik wsadzony ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4834252
    jsah
    Poziom 17  
    Ocena: 41
    andrzejf14 napisał:
    Witam
    MAm małe pytanko. Spalił mi sie automat od rozrusznika. Wymieniłem go i na krótko rozrusznik działa . W samochodzie po przekręceniu stacyjki na rozruch nie ma reakcji . Nie dochodzi wogóle prąd do tego kabelka co daje (impuls) sygnał na rozruch. I tu moje pytanie czy kabelek który idzie od stacyjki do rozrusznika to czy on jest gdzieś łazony i gdzież jest wstawiony bezpiecznik albo jakiś przekażnik??

Witam. Prąd ze styku 50 stacyjki (rozruch) powinien bezpośrednio iść do włącznika elektromagnetycznego rozrusznika. Chyba że ktoś przerobił, np. wstawiając na tym przewodzie jakieś zabezpieczenie przed kradzieżą. Pozdrawiam.

jsah
  • REKLAMA
  • #5 4834288
    mansky
    Poziom 19  
    Ocena: 138
    Na prawym nadkolu pod pokrywą silnika jest złącze przewodu do elektromagnesu rozrusznika[czarna kostka połączeniowa].Szukaj w miejscu gdzie schodzą przewody do rozrusznika i alternatora przy białym uchwycie instalacji.

Dodano po 3 [minuty]:

Jeżeli tam nie ma prądu to faktycznie może jest odcięcie alarmem ,immo lub ktoś zamontował ukryty wyłącznik.
  • #6 4834751
    andrzejf14
    Poziom 15  
    W tej kostce też nie było prądu. Ale pusciłem kabel od stacyjki do rozrusznika i chodzi .
    Dziekuje za wszystkie podpowiedzi
    Pozdrawiam
REKLAMA