logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6020 - Contact Service przy włączaniu z kartą SIM, co może być przyczyną?

[Ignas] 23 Lut 2008 22:08 1622 4
REKLAMA
  • #1 4838822
    [Ignas]
    Poziom 15  
    Ocena: 59
    Jak w temacie podczas odpalania po startowej muzyczce i animacji sobie "pryk" robi i wywala na ekran "Contact Serwise" ale... no właśnie po kilku próbach telefon normalnie się odpala, łapie zasięg, wszystko działa bez najmniejszego problemu... po wyłączeniu znów zabawa... kilka razy Contact Service i znów za którymś razem odpala i działa.

Jakieś sugestie ?
    Sam zapewne tego nie zrobię, ale wolę wiedzieć co boli fonik zanim trafi do serwisanta... a może to tylko uwalony soft ?

--
    Dostałem pytania na PW, odpowiadam na ogólnym, może innym też sie przyda
    --
    Telefon zachowuje się tak tylko z włożoną kartą SIM, jeżeli karty nie ma, informacja "włóż kartę" jest wyświetlana zawsze bez problemu i nigdy nie zdarzyło się by pojawił się Contact Service, włączałem i wyłączałem z 20 razy.
  • REKLAMA
  • #2 4838863
    poli5
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    wyglada mi na soft trzeba przefleszowac fona najlepiej najnowsza wersja softu powinno byc ok
  • REKLAMA
  • #3 4839060
    dr.master
    Poziom 39  
    Ocena: 923
    [Ignas] napisał:
    Jak w temacie podczas odpalania po startowej muzyczce i animacji sobie "pryk" robi i wywala na ekran "Contact Serwise" ale... no właśnie po kilku próbach telefon normalnie się odpala, łapie zasięg, wszystko działa bez najmniejszego problemu... po wyłączeniu znów zabawa... kilka razy Contact Service i znów za którymś razem odpala i działa.

Jakieś sugestie ?
    Sam zapewne tego nie zrobię, ale wolę wiedzieć co boli fonik zanim trafi do serwisanta... a może to tylko uwalony soft ?

tak jak pisał kolega wyżej.Kwestia softu, kwestia 20zł.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 4839618
    nieWiemjaka
    Poziom 25  
    Ocena: 72
    na 99% to wina softu.Bo gdyby to była wina mechaniczma czyli HW to raczej by były inne objawy zachowywania się CS. :)
  • #5 4841575
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    selftesty wystarczy zrobic i bedzie wiadomo, jesli HW to upp albo uem nawala ;)
REKLAMA