logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do automatycznych zrzutów ekranu co 30 sekund, działający w tle

atmel_team 24 Lut 2008 13:46 9340 7
REKLAMA
  • #1 4840632
    atmel_team
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Szukam programu, który robiłby automatyczny print screen ekranu co ustalony czas np. co 30sek i zapisywał pliki na dysku, dodatkowym atutem była by możliwość pracy w tle tak by użytkownik nie zdawał sobie sprawy z działania tego programu.
    Jeśli ktoś zna taki program, to proszę o pomoc.
    Z góry dziękuję !!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4865764
    atmel_team
    Poziom 13  
    Nie wiem czy zauważyłeś, ale żaden z podanych przez Ciebie programów nie spełnia kryteriów jakie podałem.

P.S. Zanim zadam jakieś pytanie na elektrodzie to najpierw zawsze szukam sam nie tylko na Google ;-)
  • REKLAMA
  • #4 4866226
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2246
    A niby jakie te kryteria których nie spełniają te programy
    1. zapisywanie co okrślony czas - program z linku 1 ma taką możliwość -initial delay before w przedziale od 1 do 60 sek.
    2.możesz też ukryć info o działaniu programu i wystartować go z windowsem.
  • #5 4867375
    atmel_team
    Poziom 13  
    Tak Gadwin, bo ten program chyba miałeś na myśli ma opcję ustawienia czasu, ale jest to czas opóźnienia, po którym robi screena, żeby ją wywołać to muszę nacisnąć wcześniej zdefiniowany klawisz i tak za każdym razem jak chce zrobić 200 screenów ? To tak nie do końca chyba automatycznie. Co do nie widoczności to program chodzi w trayu, a mi chodzi o to, aby go nawet w trayu nie było.
  • #6 4867602
    Michal19881
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 62
    Darmowa przeglądarka graficzna IrfanView posiada opcję o jaką chodzi autorowi tematu.
  • REKLAMA
  • #7 4867983
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    A ja na miejscu Moderatora temat już dawno bym zamknął, bo kolega atmel_team chce po prostu kogoś szpiegować a to bardzo nieładnie :(
    Nie powinno się udzielać pomocy w takich czynnościach.
  • #8 4868059
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3826
    Robert B napisał:
    A ja na miejscu Moderatora temat już dawno bym zamknął, bo kolega atmel_team chce po prostu kogoś szpiegować a to bardzo nieładnie :(
    Nie powinno się udzielać pomocy w takich czynnościach.

Sprawę zauważyłem już na samym początku lecz po prostu się jej przyglądałem, aby nie było że jestem stronniczy i tylko mnie się coś wydaje...

:arrow: atmel_team Proszę o wyjaśnienie tej sprawy na PW .
    Lub o zamknięcie samemu tematu oraz o poprawę tematu flagowego postu.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwano programu do automatycznego wykonywania zrzutów ekranu co określony czas, np. co 30 sekund, z możliwością działania w tle i niewidoczności dla użytkownika. Wskazano kilka programów do robienia zrzutów ekranu, m.in. Gadwin PrintScreen oraz darmową przeglądarkę graficzną IrfanView. Gadwin PrintScreen umożliwia ustawienie opóźnienia przed wykonaniem zrzutu, jednak wymaga ręcznego wywołania klawiszem, co nie spełnia w pełni kryterium automatyczności. IrfanView posiada funkcję automatycznego zapisu zrzutów ekranu w określonych odstępach czasu, co lepiej odpowiada wymaganiom. Dyskutowano także o ukryciu działania programu, gdzie Gadwin działa w trayu, ale autor oczekiwał całkowitej niewidoczności. Wątpliwości etyczne dotyczące zastosowania takiego oprogramowania również zostały poruszone, sugerując możliwość nadużycia do celów szpiegowskich.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA