dodam jeszcze że prubowałem już załadować gotowego bin.-a, ale nie bardzo mi to wychodzi czy trzeba mieć jakiś specjalny programator?? jeżeli tak to jaki??
podeślij ten wsat to zetkne na niego morze wsad nie ma wyresetowanego LB albo twój pagramator nie chce zaprągramować
a propo czym ty prągramujesz ta pamieć
mam już tego willema ale zamim sie odpali to wywali jakiś błąd a ponadto to jest 2014 ale na miękkim mechaniźmie z kodem cztero cyfrowym i power ma z klawisza nie z gały ale nie jestem pewien czy ma rds w każdym razie czy jest jakiś inny programator który to obsłóży bez większych problemów??
Załączniki:
ford7.rar(100 Bajtów)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
mam jeszcze jedno pytanko dlaczego po podani do kalkulatora forda po wpisaniu jakich kolwiek liczb wyrzuca zawsze kod 5a69 wszystkie kalkulatory jakie były na elektrodzie już sprawdzałem i każdy robi to samo!?
✨ Problem dotyczy radia Ford z 2014 roku, które po wielokrotnym wpisaniu błędnego kodu zabezpieczającego wyświetla na ekranie cyfrę "10", co oznacza blokadę. Użytkownik próbował wgrać gotowy plik binarny (wsad) do pamięci EPROM, jednak bez skutku – radio nadal pokazuje "10". Dyskusja obejmuje pytania o typ pamięci (EPROM lub procesor TMS), używane programatory oraz poprawność wsadu. Sugerowano sprawdzenie ustawień BIOS-u i sygnałów na pinach LPT podczas programowania, a także użycie innego komputera (np. starszego 486) do wgrania wsadu. Wspomniano o programie "Willem" do programowania pamięci, który jednak generuje błędy przy próbie uruchomienia. Użytkownik poszukuje alternatywnego programatora kompatybilnego z radiem wyposażonym w czterocyfrowy kod i miękki mechanizm zasilania przyciskowego. W dyskusji pojawił się kod 4969 jako potencjalny kod odblokowujący oraz problem z kalkulatorami kodów Forda, które zawsze zwracają ten sam kod (5a69), co budzi wątpliwości co do ich poprawności.