logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Amica ACZ3802ZP - zamrażalnik nie mrozi, chłodziarka działa poprawnie

Lisu11 27 Lut 2008 19:48 3562 1
REKLAMA
  • #1 4852435
    Lisu11
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Ostatnio zamrażalnik przestał mrozić, w tej lodówce są 2 agregaty i chłodziarka działa poprawnie. W zamrażalniku czuje bardzo delikatny chłud ale mam wrażenie że jest cieplej niż w chłodziarce. Wyjąłem ją z zabudowy i oba agregaty są ciepłe czyli powinny być dobre. Jaka może być przyczyna tej awarii? Myślałem że albo termostat (tylko nie wiem gdzie jest usytuwany w mojej lodówce) albo ubytek czynnika chłodzącego. Znam sie na elektryce ale z lodówkami nigdy nie miałem do czynienia wiec nawet nie wiem od czego dokładnie zacząć aby znaleźć przyczynę.
    Jak macie jakieś pomysły to pomóżcie :cry:
    Jestem z Łodzi wiec może jak ktoś mógłby mi pomóc to byłbym bardzo wdzięczny, bo dzwonienie do pierwszego lepszego serwisu to różnie sie kończy a zwykle i tak wymieniają połowe za dużo albo naciągają :(

Dzwonienie do pierwszego, lepszego serwisu, może zakończyć się porażką, opisując w ten sposób problem.
    Proszę poprawić błędy ortograficzne.
    Temat przeniosłem z AGD.
    <skryn>
  • REKLAMA
  • #2 4852822
    colcolcol
    Specjalista AGD
    Ocena: 340
    Lisu11 napisał:
    a zwykle i tak wymieniają połowe za dużo albo naciągają :(

To nie są proste naprawy i stąd kłopoty, najpewniej (dla mnie) byłoby wymienić parownik, skraplacz, filtr, sprężarkę tylko kto mi za to zapłaci?
    A więc wycina się fragment instalacji, wymienia odwadniacz, sprawdza parownik i sprężarkę na ciśnienie i czeka się na efekt, czasem zaskakuje niemile....i nie jest to wynik złej woli
REKLAMA