logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować pilota Audi A4 2007? Błąd 46-10-01, nieprawidłowy kanał

xxladam 29 Lut 2008 13:25 15189 7
REKLAMA
  • #1 4858317
    xxladam
    Poziom 2  
    Kto z kolegów może zna procedure adaptacji pilota Audi A4 2007r.
    Programowanie 46-10-01 Kanał nie prawidłowy.

Dziękuje !!!
    poprawiłem tytuł-były znaki !!!-regulamin
    "bohun"
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4864341
    ARTURG14
    Poziom 19  
    Ocena: 112
    popieram 21-działa!!
  • #4 4866212
    xxladam
    Poziom 2  
    Spróbuje i dziekuje za zainteresowanie tematem.
  • REKLAMA
  • #5 6006220
    danek23
    Poziom 18  
    Ocena: 128
    panowie mam pytanie próbowałem Vag zaprogramować pilot w audi A4 i funkcja ta jest nie dostępna. Co mogę zrobić żeby rozblokować program VAG? Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #6 6006738
    fil2006
    Poziom 27  
    Ocena: 395
    tak 46 dopasowanie 21 i potem musisz wybrac 1 dla jednego pilota i dla drugiego
  • #7 6008419
    danek23
    Poziom 18  
    Ocena: 128
    Ok dzięki w poniedziałek będę miał ponownie to auto więc pokombinuję jeszcze. Dziękuję za podpowiedz i pozdrawiam.

Dziś wszystko udało się zakodować. Centralny działa jak dawniej. Dziękuję serdecznie za podpowiedz i pozdrawiam.
  • #8 6674331
    fufa
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    Witam,
    Potrzebuje pomocy z zaprogramowaniem pilota w audi A4 2000r. Po podłączeniu Vagiem i wejściu w centralny zamek-adaptacja (10) żaden kanał nie jest dostępny. Na chwile obecna w pamięci auta nie mam zapisanego żadnego pilota. Próbowałem również z użyciem dwóch kluczy ( zaznaczam, ze mam tylko jeden kluczyk) w tym wypadku rozebrałem tapicerkę drzwi i zmostkowałem kable tak zęby zamknął lub otworzył się centralny zamek. Auto wchodzi w tryb kodowania reaguje na pilota i na tym się kończy. Nie zapisuje sie On w pamięci. Czy ktoś może pomoc mi w tej sprawie. Rozkładam już ręce i nie wiem, w którym kierunku podążać dalej. Kluczyk 3 przyciskowy pracujący na częstotliwości 433,92 Mhz. Przed wymiana baterii wszystko było w porządku. z góry dziękuje za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy programowania pilota do Audi A4 z 2007 roku, z problemem błędu 46-10-01 wskazującego na nieprawidłowy kanał. Rozwiązaniem jest ustawienie kanału na 21 podczas adaptacji pilota w module centralnego zamka za pomocą interfejsu diagnostycznego VAG. Konieczne jest przypisanie kanału 21 oraz wyboru odpowiedniego pilota (np. 1 dla pierwszego pilota). Użytkownicy potwierdzają skuteczność tej metody. W przypadku starszych modeli Audi A4 (np. 2000) pojawia się problem braku dostępnych kanałów w adaptacji, co może wymagać dodatkowych działań, takich jak użycie dwóch kluczy lub fizyczne zmostkowanie kabli w drzwiach, jednak nie zawsze skutkuje to zapisaniem pilota w pamięci auta. Kluczyki pracują na częstotliwości 433,92 MHz. Programowanie wymaga odblokowania funkcji w oprogramowaniu VAG, które czasem jest niedostępne.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA