ubzduralem sobie zrobic uklad bazujacac na mikrokontrolerze At89C2051 ... poczytalem pokombinowalem zlozylem sam programator szeregowy .. nie działał :/ kombinowalem inny szeregowy tez nie dzialal .... kupilem programator ISP STK 200/300 i uklad AT89S2051 ... ( mam gotowy program ) w programie bascom przy probie wrzucenia programu stoi w miejscu na programing... z kolei jak anuluje i bior sczytywanie z micro.. to za kazdym razem jak biore sczytywanie zmienia sie zawartosc .... probowalem tez ISP Progmmer nie rozpoznaje ukladu manualnie ustawilem nibu kasuje ... raz na jakis czas niby opkazuje ze wgral (czasem bo zazwyczaj wywala jakies bledy) ale w gruncie rzeczy nie do konca... i tak walcze juz z tym mikrokontrolerem 2 tydzien ...
Moje jedyne podejrzenie to moze ze na podstawke do programatora ktorą sam zrobilem potrzeba jeszcze kwarc (?) ... ( do podstawki poprowadzilem wg. wyprowadzen i do tego +5V)
czy ktos moze mnie jakos nakierowac co jest nie tak bo ja sie poddaje :/
Moje jedyne podejrzenie to moze ze na podstawke do programatora ktorą sam zrobilem potrzeba jeszcze kwarc (?) ... ( do podstawki poprowadzilem wg. wyprowadzen i do tego +5V)
czy ktos moze mnie jakos nakierowac co jest nie tak bo ja sie poddaje :/