logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 29PT8507/12 - znikający obraz, białe paski na niebieskim tle

Roozak 29 Lut 2008 23:42 1155 5
REKLAMA
  • #1 4860552
    Roozak
    Poziom 2  
    Otóż czy podczas oglądania Tv czy też filmu na DVD obraz po jakimś czasie znika a zastępują go białe paski w poprzek ekranu na niebieskim tle . Czasem tylko na chwile tak sie dzieje i po chwili wszystko wraca do normy a czasem już tak zostaje i pomaga tylko wyłączenie i ponowne uruchomienie tv dzieje sie tak także ja gram na ps2 próbowałem podłączać ps2 pod obydwa eurozłącza i pod czincz ale nie ma żadnej poprawy . Czy da sie to jakoś naprawić i czy warto ?? żeby nie okazało sie ze cena naprawy przewyższy wartość tv . Z góry dziękuję za każdą pomoc.

Tytuł tematu poprawiłem. Nie używamy terminów zastępczych takich jak: problem, pomoc, pilne i inne. Nakazuje to regulamin pkt. 11.1.
    [_OBCY_]
  • REKLAMA
  • #2 4860673
    godos
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Witam, pewności nie mam ale myślę że, to kineskop. Prawdopodobnie przywiera niebieskie działo, w philpsach to dość częste. Wskazane jest dokonanie pomiarów na crt w czasie wystąpienia usterki. Jeśli potrafisz to zrobić, to podziel się wynikami.
  • REKLAMA
  • #3 4860690
    Roozak
    Poziom 2  
    Niestety nie znam sie kompletnie na tym generalnie chodzi mi o to żeby dowiedzieć sie co jest nie tak i jaki byłby koszt naprawy tego sprzętu i oczywiście czy jest to opłacalne . Wiem że podane wiadomości na temat usterki nie są zbyt wyczerpujące ale mam nadzieję że ktoś będzie wiedział co jest nie tak . Oczywiście dziękuję za odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #4 4860842
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 552
    Tak jak kolega pisał.
    Opis wskazuje na kineskop. Miałem już parę takich przypadków w naprawie.
  • REKLAMA
  • #5 4861196
    godos
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Witam, nikt nie stwierdzi jednoznacznie co jest uszkodzone w Twoim telewizorze, jeżeli nie będzie miał danych z pomiarów. Są dziesiątki przyczyn wyświetlania tła jednego koloru z widocznymi liniami powrotu. W przypadku philipsa najczęściej jest to kineskop lecz innych wykluczyć nie można. Moja rada, udaj się do dobrego serwisu, tam uzyskasz pomoc.
  • #6 4867333
    Roozak
    Poziom 2  
    Chciałem jeszcze zapytać na wypadek gdyby był to kineskop to jaki byłby koszt wymiany badz regeneracji o ile jest mozliwa .
REKLAMA