logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon NP7161 - ciemniejsza tylna krawędź kopii, bęben 20 tys. kopii

RafalKabat 03 Mar 2008 18:42 1687 7
REKLAMA
  • #1 4869821
    RafalKabat
    Poziom 19  
    Ocena: 45
    Mam problem z kopiarką , tylną krawędź robi dużo ciemniejszą niż przednią krawędź. Bęben ma 20 tys kopii a kopiarka 80 tys kopii. Czy ktoś spotkał się z tym problemem?
  • REKLAMA
  • #2 4870844
    leeart

Poziom 35  
    Ocena: 434
    Nie wiem zabardzo o co chodzi, ale zreguły, gdy część kartki jest ciemniejsza a druga część jaśniejsza, to proponuje zwrucić uwagę na lustra i wałek magnetyczny, oraz elektrodę
    Konto firmowe:
    LEE-CAN SERWIS
    PLAC CZERWCA 1976R NR 2 LOK 06, Warszawa, 02-495 | Tel.: 502XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: serwisdrukarki.pl
  • REKLAMA
  • #3 4870944
    seatt
    Poziom 19  
    Ocena: 16
    Witam, napisz cos wiecej, wrzuc skan tej kopii.
  • #4 4872046
    Kopi serwis
    Poziom 18  
    Ocena: 10
    Witam
    czy beben zamiennik?? jeżeli tak to niektóre sie nie nadają.Walczyłem z tym kiedyś sporo.Bęben oryg. jest drogi i ściągnołem zamiennik a tu z jednaj strony jekieś 2-3 cm brudzi.Dopiero wymiana rury na inną dała efekt.Niestety nie pamietam jakiego producenta jest do niczego.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 4883899
    primary
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Witam

A czy optyka wewnetrzna byla czyszczona?
    pozdrawiam
  • #6 4884343
    SanceS
    Poziom 22  
    Ocena: 48
    Najprawdopodobniej winna albo optyka, albo łożyska wałków magnetycznych.
  • REKLAMA
  • #7 4884815
    SamurajJS
    Poziom 12  
    Na moje oko to masa bębna nie kontaktuje.
    Proponuję wziąć cienką pęsetę lub zagięty drut i przez otwór w bębnie chwycić blaszkę, a następnie pociągnąć aby była "bliżej widoku".
  • #8 4897406
    RafalKabat
    Poziom 19  
    Ocena: 45
    Przestawiłem trochę blaszki przy halogenie i pomogło . Dziękuję za zainteresowanie.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem z kopiarką Canon NP7161 polega na tym, że tylna krawędź kopii jest znacznie ciemniejsza niż przednia. Bęben ma przebieg 20 tys. kopii, a urządzenie 80 tys. kopii. Przyczyną mogą być zabrudzenia lub uszkodzenia elementów optycznych, takich jak lustra, wałek magnetyczny, elektroda, lub łożyska wałków magnetycznych. W przypadku stosowania zamienników bębna mogą występować problemy z nierównomiernym nanoszeniem tonera, szczególnie na krawędziach. Rozwiązaniem okazała się regulacja blaszki przy halogenie, która poprawiła kontakt masy bębna i wyrównała jakość kopii. Zalecane jest również czyszczenie optyki wewnętrznej oraz sprawdzenie stanu wałków i elektrod.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA