logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja karty WiFi PCMCIA na laptopie z Windows 98 - problemy ze sterownikami

hpek 04 Mar 2008 19:35 2081 6
REKLAMA
  • #1 4873350
    hpek
    Poziom 12  
    Ocena: 21
    nie daje rady - staram się "dołożyć " wifi pcmcia do starszego laptopa - chciałbym na nim mieć dodatkowego neta w domu - niestety laptop posiada tylko cdrom - dyskietki oraz pcmcia - więc dokupiłem karte pcmcia ale mimo wielogodzinnych prób nie udało mi się jej zainsatlowac poprawnie - system na laptopie windows 98 - stery niby dobre - po zainstalowaniu ( slot pcmcia wykrywa karte ) - mam coś takiego - Instalacja karty WiFi PCMCIA na laptopie z Windows 98 - problemy ze sterownikami

proszę o jakieś wskazówki
  • REKLAMA
  • #2 4873470
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1105
    ftp://ftp.planet.com.tw/HTM-bk/news_more.htm
    Stąd masz sterowniki ?
  • REKLAMA
  • #3 4873540
    hpek
    Poziom 12  
    orginalnej stronki ( ftp ) nie mogę coś otworzyć - ale posiadam orginalna płytkę do karty pcmcia oraz zassałem z netu
  • REKLAMA
  • #5 4873809
    hpek
    Poziom 12  
    @tronic1 - dzięki za wskazówki
    .inf jest identyczny - poprawkę zainstalowałem - niestety nadal to samo
  • REKLAMA
  • #6 5423083
    karol_elektrykow
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Witam mam ten sam problem ale mam prośbę czy hpek mógł byś przesłać zdjecie tej karty moja karta wygląda tak
    Instalacja karty WiFi PCMCIA na laptopie z Windows 98 - problemy ze sterownikami
  • #7 5425127
    hpek
    Poziom 12  
    zgadza się to ta sama karta - 32bitowa - a potrzebna jest 16bitowa karta do starych lapków - ciężko dostać ale u mnie mimo iż takową załatwiłem - nie zagrało to tak jak bym chciał -

pozdr.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy instalacji karty WiFi PCMCIA w laptopie z systemem Windows 98, gdzie mimo wykrycia karty przez slot PCMCIA, sterowniki nie działają poprawnie. Użytkownik posiada oryginalną płytkę ze sterownikami oraz pobrane pliki z internetu, jednak instalacja kończy się błędem widocznym na załączonym zrzucie ekranu. Wskazano na konieczność porównania pliku .inf sterowników z oryginalnym plikiem NETVNETP.INF oraz zastosowanie poprawki z bazy Microsoft KB243199, co jednak nie rozwiązało problemu. Dodatkowo zwrócono uwagę, że karta 32-bitowa może nie być kompatybilna ze starszym laptopem wymagającym karty 16-bitowej PCMCIA, która jest trudna do zdobycia. Próby użycia karty 16-bitowej również nie przyniosły oczekiwanych rezultatów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA