logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zawieszanie komputera i artefakty na ekranie - sprzęt czy oprogramowanie?

Murek88 08 Mar 2008 21:11 1233 2
REKLAMA
  • #1 4887767
    Murek88
    Poziom 11  
    Witam. Mam dziwny problem z komputerem. Podczas pracy komputer się zawiesza. Nie jest to jednak normalne zawieszenie się. Na ekranie widnieje takie coś jak na załączonych zdjęciach. Trudno mi to nawet nazwać. Mam terasz dwa pytania. Po pierwsze czy to jest wina sprzętowa, czy może coś z oprogramowaniem. Po drugie prosiłbym o jakieś porady jak mogę się tego problemu pozbyć. W dniu dzisiejszym już 3 raz komputer się tak zachował. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
    Załączniki:
    • Zawieszanie komputera i artefakty na ekranie - sprzęt czy oprogramowanie? z.JPG (142.62 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Zawieszanie komputera i artefakty na ekranie - sprzęt czy oprogramowanie? x.JPG (486.35 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 4887806
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 672
    sprawdż w ustawieniach karty graficznej czy pracuje na dozwolonych ustawieniach odświeżania -w przypadku filmów to brak odpowiedniego kodeka
  • #3 4887807
    metalli
    Poziom 30  
    Ocena: 43
    wygląda na uszkodzenie karty graficznej (sprzętowe) ale winne mogą być też sterowniki lub podkręcanie karty graficznej. Zainstaluj najnowsze sterowniki i nie kręć grafiki. Jeśli nie pomoże spróbuj na innej grafice, byc może uszkodzony jest port o ile na drugiej będzie to samo.
REKLAMA