logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Identyfikacja karty graficznej ze zdjęcia - model i producent?

lameday2 10 Mar 2008 15:13 863 6
REKLAMA
  • #1 4893353
    lameday2
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Mam pytanie co ta za karta graficzna, czy może to w ogole co innego?

Identyfikacja karty graficznej ze zdjęcia - model i producent?
  • REKLAMA
  • #2 4893478
    uzeb
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    wygląda na kartę do montażu nieliniowego czy też liniowego, coś tak jak Pinnacle System. Dzięki takim kartom można zgrywać filmy dokładać ścieżki z muzyką , wklejać efekty itp. jak również tworzyć za ich pomocą grafiki 3D do gier itp. IMHO
  • REKLAMA
  • #3 4893743
    lameday2
    Poziom 15  
    Czekam na dalsze podpowiedzi, moze jakis model lub cos? Najwiekszy chip to TVE-HUB-V2B
  • REKLAMA
  • #4 4893813
    danielatlas
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    ja nie widzę żadnego zdjęcia :|
  • REKLAMA
  • #5 4894234
    pawelkrak
    Poziom 13  
    Jest to bardzo stara karta video dla systemu WIN 9x.

Wyglądem przypomina do złudzenia model TARGA 1000 . Karta do nieliniowej edycji video. Obecnie TRUEVISION jest juz znana jako PINNACLE.

Poszukaj wiecej o tej karcie jak Ci sie uda cos znalezc na goglach.

Pozdr.
  • #6 4894595
    lameday2
    Poziom 15  
    Mógłby mi ktoś wycenić jaka jest realna wartość tego ustrojstwa? Bo widzę, że nie będzie mi to raczej potrzebne...
  • #7 4894853
    pawelkrak
    Poziom 13  
    po 18$ mozna chyba jeszcze kupic u producenta, na ebayu widzialem aukcje od 1$. Ta karta w 1987 roku kosztowa blisko 1000$

na te karte nie znajdziesz nabywcy bo to stara karta i dziala z win9x. za 100pln mozna kupic nowoczesna karte z gwarancją do grabowania video o duzo lepszych parametrach i mozliwosci instalacji na XP.

Podsumowanie tematu

✨ Przedstawiona karta graficzna to bardzo stary model przeznaczony do nieliniowej edycji wideo na systemy Windows 9x, przypominający kartę TARGA 1000. Karta ta, związana z technologią TRUEVISION, obecnie znaną jako PINNACLE, służyła do zgrywania filmów, dodawania ścieżek dźwiękowych, efektów oraz tworzenia grafiki 3D do gier. Największy układ scalony na karcie to TVE-HUB-V2B. Wartość rynkowa takiego urządzenia jest niska – można ją kupić za około 1-18 USD, podczas gdy pierwotna cena w 1987 roku wynosiła blisko 1000 USD. Ze względu na ograniczenia kompatybilności z nowoczesnymi systemami operacyjnymi oraz przestarzałe parametry, karta nie jest obecnie praktyczna do użytku, a za około 100 PLN można nabyć nowoczesne karty graficzne o znacznie lepszych możliwościach i wsparciu dla systemów takich jak Windows XP.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA