logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6100 brak zasięgu po wymianie elementów i aktualizacji softu

amoralez 11 Mar 2008 00:28 743 3
REKLAMA
  • #1 4895614
    amoralez
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Witam, na poczatek napisze ze owa nokia 6100 nie była zalana a płyta jest prosta.

przewertowałem wszystko pokolei z https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic456478.html#2335168

Wszedzie jest przejscie na lini zielonej i zółtej. Wymienilem dodatkowo wszystkie elementy na niej zaznaczone dla pewnosci. Wymienilem takze wszystkie elementy, ktore załozyciel tematu takze wymienił. 4 razy stawialem inny mjolner, z 5x inne PA, 4x inny diplexer i chyba wszystko inne z 3x :) Zawzialem sie naprawde, bo to juz przesada :) Twister po wymiane mjolner ładnie zaczał widziec fona i wgralem nowy soft. Procek ślicznie wygrzany i sturchany z kazdej strony dla pewnosci ze kule wskoczą. Napięcia za UEMem OK. Przejscie z batki na PA jest. O CHOLERKE TU CHODZI ? Ściezki na płycie uwalone ? przeciez jest wszedzie przejscie :) moze ktos miał taki problem... i takze nie darował :) pozdrawiam

probowalem takze solucji z anteną z innego topica na elektrodzie... w sensie zwora ... i nic. Antene wymienilem, to samo. Zwarłem 3 piny diplexera, na erze full zasieg, i standard po 3-5 sek zasieg znikł. Dodam tez ze Imei podszedl pod dct3 ... wszystko działa tak jak powinno.
  • REKLAMA
  • #2 4895639
    Repciu
    Poziom 27  
    Ocena: 81
    a próbowałeś pm wgrywać z innej nokii 6100 działającej, ten dla pewności zapisz na dysku a wgraj jakis z innej 6100
  • REKLAMA
  • #3 4895641
    amoralez
    Poziom 17  
    Niet, ale w robocie od tego zaczne skoro sugerujesz ze moze miec to znaczenie.
  • #4 4896146
    amoralez
    Poziom 17  
    Repciu ... gdybys ty wczoraj mi to napisał około 10:30 .. uratował bys 6 godzin mojego zycia :D Z supportu wgrany czysty pm i zasieg śmiga jak nowy. Coz ... przynajmniej mam pewnosc ze wszystkie elementy są sprawne :) pozdrawiam i dzieki za pomoc.
REKLAMA