logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6822a - niedziałająca wewnętrzna klawiatura i brak obrotu ekranu

shel82 12 Mar 2008 07:03 1105 5
REKLAMA
  • #1 4899480
    shel82
    Poziom 18  
    Ocena: 116
    Witam, jak w temacie nie wiem o co chodzi, a dokładniej po otworzeniu w/w nokii powinna działać wewnętrzna klawiatura, ale nie działa, a obraz powinien się obrócić, a się nie obraca?
    Rozebrałem telefon, nie widzę danego switch lub czegoś podobnego odpowiedzialnego za przełączanie klawiatury, znalazłem tylko trójrzyowy przewód od płyty głownej do klawiatury, ale jest ok, może ktoś coś podpowiedzieć? z góru dzięki
  • REKLAMA
  • #2 4899665
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    to , że jest cały ten kabelek , nie zawsz świadczy o tym , że jest dobry - wymień a zobaczysz czy to nie jego wina.
  • REKLAMA
  • #3 4899899
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    magnesik masz w obudowie zewnętrznej klawiatury, znaczy powinien tam być ;)
  • REKLAMA
  • #4 4899956
    shel82
    Poziom 18  
    Sam przeód jest ok, bo sprawdzałem przejścia miernikiem, a co do magnesika, to nie znalazłem żadnego, jest tam kawałek blaszki własnie w klawiaturze wewnętrznej, która wałaśnie wzbudziła moje zainteresowanie, bo jest właśnie kształtowana na kształ magnesu, ale samego magnesu nie ma.
    Przydało by się jakieś zdjęcie poglądowe, ponieważ nawet nie wiem jak i gdzie ma być czujnik reagujący na pole magnetyczbe, którego i tak nigdzie nie widze?
  • REKLAMA
  • #5 4900037
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    Zdjęcia nie zrobie... ale mogę spróbowac opisać :D. Jak zdejmiesz plastikowe osłonki klawiatury, odsłoni się taki metalowy pałąk, po lewej stronie tegoż pałaka masz miejsce na magnesik w kształcie prostokątu ( mając przed sobą zamknięty telefon, moze inaczej.. tam gdzie taśma idzie do obudowy ;) ) . Zresztą spróbuj przejechać byle jakim magnesikiem, np. od 6280 z taśmy, w górną stronę
  • #6 4900179
    shel82
    Poziom 18  
    1 - tu jest metalowy pałąk
    2 - tu biegnie wiązka łacząca klawiaturę wewnętrzną z płytą główną
    teraz nie mam żadnego magnesiak i nie wiem zabardzo gdzie on ma być zamocowany, czy w klawiaturze wewnętrznej pod tym metalowym pałąkiem - chyba nie, czy pod obudową na płycie główej obok wyświetlacza?

Nokia 6822a - niedziałająca wewnętrzna klawiatura i brak obrotu ekranu
REKLAMA