logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6822a - Biały ekran po wymianie klawiatury, co robić?

DJ_Kaskader 17 Paź 2006 00:08 1427 4
REKLAMA
  • #1 3124408
    DJ_Kaskader
    Poziom 11  
    Mam nokie 6822a kupiłem neidawno do niej nową klawiature z tym kabelkiem bo mi nie działała otwierana klawiaturka założyłem wszystko chodziło potem wieczorem gdy eska pisałe telefon mi sie zawiesił tak jakby ktoś gwałtownie baterie wyciągnoł i zostały smugin na wyświetlaczu zaś po tym gdy chciałem ją właczyć jest biały ekran nic nie wyświetla nie wiem czy chodzi bo jest w trybie Milczy włącza sie bo diody świecą i blokuje sie klawiaturka<chyba> chciałbym wiedziec czy ktoś ma możliwośc sprawdzenia tego wyświetlacza w niej wysłał bym wyświetlacz ppcztą bo jesli padł wyswietlacz nie ma sensu jej naprawiać :-) prosze o jakąś pomoc moje gg:4400880
    e-mail: djfreq(at)orange.pl
  • REKLAMA
  • #2 3124430
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 101
    nim sprawdzisz lcd zobacz czy działa sam telefon np dzwoniąc gdzie kolwiek..to możedsz zrobić bez wyświetlacza (ostatecznie na 112 ale po pierwszym sygnale od razu rozłącz)
    Lcd nie wysiada ot tak sobie raczej.Na początek rozkręć aparat ,przemyj delikatnie PCB i wygrzej .Jeśli sie zawiesił to powinno pomóc .Potem ew soft ale potem...
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3128325
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 101
    z opisu pierwszego nie winikało że nie można zadzwonić ale tak czy inczej przelutowanie płyty na początek
  • #5 4086467
    nettel
    Poziom 1  
    o czym wy piszecie znawca co nie wie ze 6822a nie ma w sobie srubek a obudowa jest na zatrzaskico do paskow wymien lcd
REKLAMA