logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

wykorzystanie wymontowanej kamerki z siemensa cxv70

gariz 12 Mar 2008 22:39 1266 3
REKLAMA
  • #1 4902678
    gariz
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    mam w/w kamerke pewnie nie mozeliwe jest podlaczenie jej do usb?? wiem ze pewnie efekt nie bylby powalajacy ale tak dla zabawy moze.... ewentualnie dla jakis moze innych celow mozna by ja wykorzystac???
  • REKLAMA
  • #2 4902913
    BanasikDJ
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Do samego USB nie ma szans, bo kamerka musi mieć układ scalony, który sczyta obraz z matrycy i przetworzy go.
  • REKLAMA
  • #3 4903373
    rybol
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    kamera jest oparta o sterownik ADCM1700.. najlepiej podlaczyc ja przez uP (no i tu zalezy co dalej chcesz z tym robic.. bo moze byc zwykly AVR ale i np. ARM o wiekszej mocy) musisz zobaczyc w dokumentacji moze bedziesz mogl wykorzystac bezposrednio jakis port komputera..
  • #4 4903947
    gariz
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    ooooo nie to zebym checi nie mial ale takie dokumentacje to chhba sa ponad moje mozliwosci;/;/ mam tylko tech elektryka:D:D

chcialem sie dowiedziec z ciekawosci bo mam taka kamerke i glupio byloby ja wyerzucic jesli mozna by jej jakies zastosowanie wymyslic - najlepiej te z komputerem - chyba ze sa prsotsze :D:D

Moderowany:

Interpunkcja!
    No i troche bledow oprocz tego.
    Jak sie kolega nie poprawi, to sie posypia zolte kartki.
    Tomasz WL

REKLAMA