logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt SANTA FE CD32 - grzeje się IC703, radio milczy

kornelabcdef 13 Mar 2008 02:05 1538 3
REKLAMA
  • #1 4903168
    kornelabcdef
    Poziom 2  
    Cześć. Dostałem uszkodzone radio Blaupunkt SANTA FE CD32. Wymieniłem diody od podświetlenia wyświetlacza i teraz po podłączeniu zapala się podświetlenie przycisków na około 2 sekundy oraz podświetlenie wyświetlacza ( podświetlenie wyświetlacza nie gaśnie). Radio milczy i zauważyłem że bardzo grzeje się układ IC 703. Sprawdziłem wszystkie diody oraz tranzystory w druku oraz poprawiłem wszystkie zimne luty. Co dalej mam sprawdzić?? Co to za układ IC703 i jaka jest jego nazwa?? W jego okolicy wszystkie elementy są sprawne. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 4903753
    tedidj
    Poziom 10  
    Jest to układ zasilania LED ! Jeśli wstawiłeś za mocne diody może robić zwarcie ! Wylutuj go i zobacz czy radio sie włancza !
  • REKLAMA
  • #3 4906293
    kornelabcdef
    Poziom 2  
    Na tym układzie smd pisze: 504. Zaraz zrobie co mi kolega radzi i napisze o wynikach.

Dodano po 45 [minuty]:

Wylutowałem ten uklad jednak radio nadal się nie uruchamia. Po wylutowaniu IC 703 nie świeci podświetlenie panela zaś podświetlenie wyświetlacza które zmieniłem ( wymieniłem te dwie diody na inne ) świeci cały czas a na wyświetlaczu same zera. Co mam teraz zrobić / sprawdzić ??

Dodano po 4 [godziny] 46 [minuty]:

Jak nazywa się ten układ IC 703 ?? Wydaje mi się że to jest stabilizator napięcia 5V jeśli sie myle to mnie poprawcie. Prześledziłem jego okolice i nie znalazłem tam uszkodzenia.
  • #4 4918786
    kornelabcdef
    Poziom 2  
    Czy moge za ten układ podstawić 78L05 ??
REKLAMA