logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Potrzebne sterowniki do skanera MUSTEK 1200CP (win xp)

marlo691 07 Sty 2004 13:21 4420 10
REKLAMA
  • #1 465889
    marlo691
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Tak jak w temacie. Potrzebuję i to bardzo. Nie mam pojęcia gdzie tego szukać. Może ktoś pomóc???

Mam nadzieję, że na tym forum sa ludzie, dla których to nie bedize żaden problem

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 465926
    Andrew^
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Wystarczy wgrac tylko program sterujacy z plytki cd ktora byla ze skanerem i wszystko bedzie chodzilo.
    Win xp nie bedzie widzial skanera

Pozdro
  • REKLAMA
  • #4 480380
    Majger
    Poziom 19  
    Ocena: 24
    :arrow: marlo691 No i co chodzi skaner?
  • #5 482437
    marlo691
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Niestety narazie nie, ponieważ nie mogę ściągnąć tych sterowników z podanego adresu. Sciąga ok. 30% i dalej nie idzie. Cały czas mam te linki we flashgecie ale nic nie mogę więcej zrobić. Dodam, że cały czas mi zależy...
  • #6 482477
    Majger
    Poziom 19  
    Kurde a już myślałem,że coś zrobię ze swoim MEDION'em (czyt.MUSTEK1200CP)Ja to ściągnąłem ale nie hula,czytałem na jakimś forum, że,,koleś'' zainstalował wirtualny win98 i po problemie. :arrow: Andrew dokończ swoją kwestię z orginalną płytką bo to raczej dla mnie nierealne. :arrow: marlo691 jak chcesz to Ci wyśle te sterowniki które ściągnąłem,może Tobie uda się to odpalić bo przyznaję nie jestem najlepszy w informatyce.Pozdro :wink:
  • REKLAMA
  • #7 482880
    Zibers
    Poziom 14  
    Poczytaj najpierw instrukcję jak instalować stery pod WXP: http://ftp.mustek.com.pl/?stid=3402
    Tu masz adres do FTP musteka ftp://ftp.mustek.com.pl/pub/ są tam też instrukcje w PDF'ach po Polsku.
    A tu masz wszystkie sterowniki, wybierz tylko swój model: ftp://ftp.mustek.com.pl/pub/drivery/
  • #8 483079
    Majger
    Poziom 19  
    :arrow: Zibers Dzięki Biały Bracie!!! Super,przejrzałem pobieżnie ale wieczorkiem zacznę działać.To jest to, krok po kroku.Jeszcze raz dzięki :wink:
  • REKLAMA
  • #10 483458
    Andrew^
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    A wiec tak :D
    ja mam skaner 1200 ED
    Podlaczam skaner do kompa win sie uruchamia ja instaluje wszystko z cd no i nie patrze do menadzera czy cos tam zainstalowalo tylko otwieram program do skanowania lampa sie zapala i jade z koksem :D
  • #11 488632
    Majger
    Poziom 19  
    Dzięki koledzy! uruchomiłem w końcu swojego Mediona(musteka1200cp).Bardzo mi pomogliście,jednak skanował 50% i rozciągał,ale to też zlikwidowałem(trzeba próbować różnych sterowników).Pozdrawiam :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał sterowników do skanera Mustek 1200CP kompatybilnych z systemem Windows XP. Wskazano oficjalną stronę producenta oraz FTP Musteka jako źródła do pobrania sterowników i instrukcji instalacji, w tym polskojęzycznych dokumentów PDF. Zauważono, że Windows XP może nie rozpoznawać skanera bez odpowiedniego oprogramowania sterującego, które zwykle znajduje się na dołączonej płycie CD. Pojawiły się problemy z pobieraniem sterowników przez FlashGet, a także z działaniem sterowników po instalacji, co wymagało testowania różnych wersji. Jeden z użytkowników zasugerował uruchomienie wirtualnego systemu Windows 98 jako rozwiązanie kompatybilnościowe. Ostatecznie autor potwierdził uruchomienie skanera Mustek 1200CP (znanego też jako Medion) po zastosowaniu odpowiednich sterowników i konfiguracji, eliminując problemy z rozciąganiem skanowanych obrazów.
REKLAMA