logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego Allegro wyświetla się nieprawidłowo?

arteko 13 Mar 2008 20:46 6392 15
REKLAMA
  • #1 4905827
    arteko
    Poziom 24  
    Ocena: 116
    Od pewnego czasu dziwne allegro jak na foto.

• REKLAMA
  • #2 4905914
    isiek78
    Spec od drukarek
    Ocena: 98
    Wyczyść katalog Temp lu daj czyszczenie dysków, sprawdź łącze internetowe czy dobrze działa tzn. czy z normalną prędkością wysyła i pobiera pakiety.
  • REKLAMA
  • #3 4906123
    pawelkrak
    Poziom 13  
    radze z korzyscia dla Ciebie przejsc na MOZILLE FIREFOX. Sam miałem opory co do jej uzywania ale po tygodniu zapomniałem o upierdliwym IE i z przyjemnoscia korzystam z FIrefoxa. To nie kosztuje nic . Polecam
  • #4 4906281
    arteko
    Poziom 24  
    Obie podpowiedzi nie pomagają, katalog opróżniłem C--->Windows---->Temp, przglądarka Mozilla nie pomogła, bymzapmnoał net mam b. szybki download ok 2M upload ok 0,5M w bitach na sek.
  • REKLAMA
  • #5 4906386
    odi69
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Wyczyść także tempa w swoim profilu w Documents and Settings
  • #6 4906532
    md
    Poziom 41  
    Ocena: 791
    Narzędzia > Opcje internetowe, zakładka OGÓLNE > Wygląd > Dostępność i tam wyłącz "Ignoruj style" lub zmień ustawienia arkusza stylów użytkownika.
  • #8 4906651
    izariz
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Ewidentnie nie doładowana strona. U mnie przy słabym necie radiowym, czasami coś takiego występowało. A ta radiówka u Ciebie co obsługuje?
  • #9 4906659
    md
    Poziom 41  
    Wszystkim "sprzątaczom i czyścicielom" polecam eksperyment polegający na zmianie opcji wyświetlania strony według tego, co napisałem wyżej. Na obrazku poniżej zrzut ekranu z wyłączonymi stylami - opcja IGNORUJ STYLE.

• #10 4907245
    isiek78
    Spec od drukarek
    Ocena: 98
    Jaki masz program antywirusowy?
  • REKLAMA
  • #11 4907378
    arteko
    Poziom 24  
    To jest laptop, i to samo jest na różnych łączach, poza tym mam w domu na moim łączu inny komp na którym nie ma tej wady.
    Strona tytułowa allegro jest ok. tylko jak wejdę dalej w dowolną zakładkę jest jak na foto, czyli wszysko układa się jakby pionowo.
    Opcje wyświetlania strony nie pomogły.
    Odkurzacz odkurzył 226 plików ale też nie pomogło.
    Mam PC Tools AntiVirus, ale cały czas było dobrze dopiero od pewnego czsu mam źle.
    Tylko allegro chrzani na innych stronach nie zauważyłem różnic.

Znalazłam podpowiedź i to pomaga:
    chodzi oto, ze Twoja przeglądarka nie ściągnęła z internetu wszystkich informacji o stronie, spróbuj nacisnąć F5 lub Ctrl + F5 i poczekaj chwilkę...
    Ale to dziwne, bo przy każdej zmianie muszę czekać po naciśnieciu Ctr+F5 i wtedy jest dobrze, tak jednak nie było a nic nie zmienialem i dlaczego obie przeglądarki źle działają.

Nie tylko ja mam ten problem oto post do allegro

Witam!
    Mam Internet Explorer 7.
    Ale wczoraj w nocy (ze środy na czwartek) ok. drugiej kiedy pokazywał sie komuniat że nie wszystko jest dostepne strona Allegro zaczęła się dobrze odświetlać a dzisiaj znowu mam inny podgląd. Zastosowałam co radził krzysiupietrzak ale raz strona odświetla się prawidłowo a zaraz potem gdy chcę coś przeglądnąć znowu ikony pokazują sie pionowo a litery są duże i w granatowym kolorze.
    Pozdrawiam i czekam na pomoc...
    makatka2
  • #12 4907777
    md
    Poziom 41  
    Trudno jest diagnozować na odległość przy tak małej ilości konkretnych informacji z Twojej strony. Problemem może być jakiś program, którego używasz do publikacji swojej oferty na Allegro lub inny program niedawno zainstalowany. Efekt wizualny jest ściśle związany ze sposobem wyświetlania strony www, a dokładniej z opcją "style".
    Pociągnij i zainstaluj Firefoxa: http://www.mozilla.com/products/download.html?product=firefox-2.0.0.12&os=win&lang=pl
    Będziesz mógł stwierdzić, czy jest taki sam efekt.
    Niezbędnym jednak dla zidentyfikowania problemu będzie log z Hijackthis lub innego programu, który pozwala zobaczyć to, co nie jest widoczne na pierwszy rzut oka.
  • #13 5244134
    texen
    Poziom 1  
    dokladnie to samo mi sie robi w ff.
    uzywajac rozszerzenie ietab jest ok.
    inny komp w domu na tym samym router'ze jest ok.

czyszczenie kompa, cache'u ff nie pomaga
    odswiezenie f5 i ctrl-f5 tez nie...
    przeinstalowalem ff i nic...
    jakies inne pomysly?

no hope?
  • #14 5244262
    ViP3R
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    U mnie taka sama sytuacja jest w pracy. Z tego co się orientowałem to problemem jest proxy. Może u Ciebie też...?
  • #15 5245082
    mpn103
    Poziom 34  
    Ocena: 87
    Tu problem jest z wczytywaniem stylów strony (CSS)
    Jeżeli tak jest też i na FF to wina nie leży po stronie IE.

Pokaż log z Hijackthis i Combofix (w załącznikach)
  • #16 5262701
    clematis
    Poziom 11  
    Witam!
    Od kilku dni mam taki sam problem. Strona Allegro wyświetla mi się w identyczny sposób. Problem ma też z wyświetlaniem swojej poczty WP. Po zainstalowaniu Firefoxa wszystko jest wporządku. Nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu z internet explorerem. W załączniku dołączam log z combofixa.
    Załączniki:
    • log.txt (14.87 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownicy zgłaszają problem z nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu Allegro, gdzie zawartość strony układa się pionowo, a style CSS nie są poprawnie ładowane. Problem występuje zarówno w przeglądarce Internet Explorer (w tym wersji 7), jak i Mozilla Firefox, na różnych łączach internetowych i komputerach. Próby rozwiązania obejmowały czyszczenie katalogów tymczasowych (C:WindowsTemp oraz profil użytkownika), użycie programów do czyszczenia systemu (np. Odkurzacz, EasyCleaner), zmianę ustawień wyświetlania stron (wyłączanie opcji "Ignoruj style" w IE), a także odświeżanie strony za pomocą F5 i Ctrl+F5. Nie pomogło to jednak trwale rozwiązać problemu. Podejrzewa się, że przyczyną może być niepełne pobieranie plików CSS, problemy z proxy lub ingerencja oprogramowania antywirusowego (PC Tools AntiVirus). Wskazano również, że problem może być związany z dodatkowymi programami do publikacji ofert na Allegro lub innymi niedawno zainstalowanymi aplikacjami. Zalecane jest wykonanie analizy logów z narzędzi takich jak HijackThis i Combofix w celu wykrycia ukrytych problemów. Użytkownicy potwierdzili, że po wymuszonym odświeżeniu strony (Ctrl+F5) wygląd strony jest poprawny, jednak problem powraca przy kolejnych wejściach na podstrony Allegro.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA