Mam problem z kartą sieciową a konkretnie z połączeniem sieciowym:
- gniazdko sprawne w 100%
- kabel sprawny w 100%
- wtyczki sprawne w 100%
- na tym samym kablu u kumpla na kompie wszystko działa w 100%
Problem wygląda tak:
kartę zintegrowaną wykrywa i instaluje mi do niej stery bez problemu lecz pokazuje info, że KABEL SIECIOWY JEST ODŁĄCZONY
wyłączyłem więc kartę zintegrowaną w biosie i wpiałem zwykła kartę sieciową 100Mb do Slotu nr 1 i pojawił się problem z instalacją sterowników.
Ściągnąłem różne paczki sterowników i nic nie pomogło, problem ten sam. Karta sieciowa sprawna w 100%. Ma dwie lampki, po wpięciu do slota i wpięciu do niej kabla świeci się zielona lampka miga jak pojebana.
Sprobowalem przepiąc kartę do innego slota i instalować stery na nowo. To samo.
To samo gdy wepne do slota nr 3.
Sprobowalem wiec jeszcze raz wszystko z inną kartą sieciową na tym samym chipsecie RTL8369C
To samo.
Podejrzewam problem z jakimś syfem, wirusem, robalem, trojanem.
Czy to możliwe, że jakieś gówno powoduje taki problem ?
Ktoś się spotkał z czymś takim ?
Ma jakiś pomysł jak ten problem rozwiązac ?
Myślałem już o tym by kupić kartę sieciową na USB może to pomoże ale nie widzę w tym sensu by z dupy kasę wydawać gdy problem jest typu software'owego.
- gniazdko sprawne w 100%
- kabel sprawny w 100%
- wtyczki sprawne w 100%
- na tym samym kablu u kumpla na kompie wszystko działa w 100%
Problem wygląda tak:
kartę zintegrowaną wykrywa i instaluje mi do niej stery bez problemu lecz pokazuje info, że KABEL SIECIOWY JEST ODŁĄCZONY
wyłączyłem więc kartę zintegrowaną w biosie i wpiałem zwykła kartę sieciową 100Mb do Slotu nr 1 i pojawił się problem z instalacją sterowników.
Ściągnąłem różne paczki sterowników i nic nie pomogło, problem ten sam. Karta sieciowa sprawna w 100%. Ma dwie lampki, po wpięciu do slota i wpięciu do niej kabla świeci się zielona lampka miga jak pojebana.
Sprobowalem przepiąc kartę do innego slota i instalować stery na nowo. To samo.
To samo gdy wepne do slota nr 3.
Sprobowalem wiec jeszcze raz wszystko z inną kartą sieciową na tym samym chipsecie RTL8369C
To samo.
Podejrzewam problem z jakimś syfem, wirusem, robalem, trojanem.
Czy to możliwe, że jakieś gówno powoduje taki problem ?
Ktoś się spotkał z czymś takim ?
Ma jakiś pomysł jak ten problem rozwiązac ?
Myślałem już o tym by kupić kartę sieciową na USB może to pomoże ale nie widzę w tym sensu by z dupy kasę wydawać gdy problem jest typu software'owego.
Moderowany przez marek216:Za słownictwo ostrzeżenie !