logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak prawidłowo ustawiać adresy w magistrali DMX ?

psuja 14 Mar 2008 19:32 1710 4
REKLAMA
  • #1 4909221
    psuja
    Poziom 17  
    Ocena: 18
    Witam!
    Mam do podłączenia 4 skanery Scantech 150. Są to 4 kanałowe skanery.
    Czy moze ktoś sprawdzić czy je dobrze ustawie? NIe wiem czy dobrze zrozumiałem to co napisali wgooglach na temat ustawienia adresów DMX.
    Patrz załącznik.
    Z góry dzieki
    Pozdrawiam
    Jacek
    Załączniki:
    • Jak prawidłowo ustawiać adresy w magistrali DMX ? DIP.jpg (20.63 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 4909746
    Abili
    Poziom 20  
    Ocena: 14
    Witam

Adresy są dobrze ustawione.

AB
  • REKLAMA
  • #3 4911315
    djandriu
    Poziom 27  
    Ocena: 170
    wszystko zależy od sterownika bo ja np musiałem adresować urządzenia nie co 4 kanały tylko co 16
  • REKLAMA
  • #4 4912315
    psuja
    Poziom 17  
    Ocena: 18
    witam
    dzieki za odpowiedzi.
    Mam ten sterownik: http://tinyurl.com/3drgz2

Mam nadzieje ze trafie z tymi adresami. Dzisiaj impreza ;)
    Pozdro
    Jacek

P.S. Prześrutowałem jeszcze raz instrukcje i rzeczywiscie cos pisze o ustawieniu urządzeń co 16 kanałów mimo ze urządzenia zajmują 4 kanały... dziwne...
    Mam jeszcze pytanko zwiazane z dymką. Czy ktoś podłączał dymkę do takiego sterownika ? U mnie po podłączeniu świeci się kontrolka ale nie dymi....
  • #5 4912624
    djandriu
    Poziom 27  
    Ocena: 170
    Mam podobny sterownik i urządzenia MUSISZ adersować co 16 kanałów , to że skaner zajmuje 4 to nieważne bo są skanery co zajmują np 8 kanałów. Z lewej strony masz 12 przycisków i każdy odpowiada adresowi dmx urządzenia. pierwszy skaner ustaw jako 1 , drugi jako 17, w trzecim daj adres 33 a w czwartym 49, dymiarke zaadresuj jako urządzenie nr 5 czyli adres w niej ma być 65. Jeszcze raz pamiętaj że urządzenia adresuj co 16 . Mam identyczny sterownik tylko że firmy stairville ale to jest to samo , wszystkie przyciski są takie same.
REKLAMA