logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gigabyte GA-M68SM-S2 nie wyświetla nazwy AMD Athlon 64 X2 4400+

mateusz-w 15 Mar 2008 09:51 2643 7
REKLAMA
  • #1 4910890
    mateusz-w
    Poziom 11  
    J.W nie wiem czemu, mój sprzęt to: Gigabyte GA-M68SM-S2, AMD Athlon 64 X2 4400+ Pamięć 1GB Kingstone. A to jak to wygląda:
    Gigabyte GA-M68SM-S2 nie wyświetla nazwy AMD Athlon 64 X2 4400+
  • REKLAMA
  • #2 4910906
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1109
    Bios rozpoznaje procesor ? Masz najnowszy bios ?
  • REKLAMA
  • #3 4910913
    mateusz-w
    Poziom 11  
    Tak wszystko w biosie i w everest jest wyświetlone, tylko tu nie wyświetla
  • REKLAMA
  • #5 4910996
    mateusz-w
    Poziom 11  
    To mi nic nie daje.... Wszystko jest ok leczu nie wyświetla mi tylko we właściwościach tego
  • REKLAMA
  • #6 4911164
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1109
    Sprawdzałeś czy w rejestrze masz wpisy podane na tej stronie ? Przeczytałeś skąd system pobiera informację o procesorze ? W Informacjach o systemie są dane procesora ? Trochę własnej inicjatywy, kolego.
  • #7 4911624
    mateusz-w
    Poziom 11  
    Robiłem to już.... no właśnie w Informacjach nie ma tego... w ogóle jest napisane że nie może zebrać informacji. W rejestrze wyświetla się tak jak powinno być, w Narzędziu DirectX nie wyswietla się:
    -Producent systemu
    -Model Systemu
    -Bios
    jest n/d
    DirectX to 9.0c
  • #8 4914924
    md
    Poziom 41  
    Ocena: 792
    W menedżerze urządzeń odinstaluj procesor, system zakomunikuje konieczność ponownego uruchomienia, zgadzasz się i po załadowaniu systemu na nowo powinno być wszystko jak trzeba, choć widząc uśmiech niedźwiadka na obrazku, który zamieściłeś, można podejrzewać obecność w systemie jakiegoś robala, trojana itp,

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy płyty głównej Gigabyte GA-M68SM-S2 z procesorem AMD Athlon 64 X2 4400+, gdzie system operacyjny nie wyświetla nazwy procesora w właściwościach systemu, mimo że BIOS i program Everest poprawnie rozpoznają CPU. Użytkownik posiada 1GB pamięci Kingston. Wskazano konieczność sprawdzenia wersji BIOS-u oraz wpisów w rejestrze systemowym, które odpowiadają za identyfikację procesora. W Informacjach o systemie oraz narzędziu DirectX 9.0c brak jest danych o producencie systemu, modelu i BIOS-ie, co sugeruje problem z odczytem tych informacji przez system. Zaproponowano odinstalowanie procesora w menedżerze urządzeń i ponowne uruchomienie systemu, co może wymusić poprawne wykrycie sprzętu. Zwrócono również uwagę na możliwość obecności złośliwego oprogramowania, które może zakłócać prawidłowe działanie systemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA