logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd instalacji Age of Empires 3 na Windows Vista Ultimate 64bit

montray 16 Mar 2008 18:00 13863 27
REKLAMA
  • #1 4916132
    montray
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam !!
    Podczas instalacji wyskakuje mi taki oto błąd:
    a na koniec :
    Czym to moće być spowodowane?? Instalowalem na kazdej partycji i na każdej to samo:/ Prosze o pomoc!!!
    Windows Vista Ultimate 64bit
    Prosze o pomoc.
    Pozdrawiam

Poprawiono załączniki!
    Proszę o korzystanie z przycisku "Pisownia" przed wysłaniem postu. Błędy ortograficzne nie będą tolerowane, regulamin pkt. 15!
    20:7 16.3.2008
    [_P_]
  • REKLAMA
  • #2 4916243
    K!lleR
    Poziom 39  
    Ocena: 130
    A czy na XP ta sama gra instaluje się bezproblemowo ?
  • #3 4916307
    montray
    Poziom 10  
    Qrcze nie wiem, nie probowałem na XP sprawdzic. Ale inne gry chodza mi bez problemu na Viscie. Pomozcie jak mozecie :)
  • #5 4916414
    montray
    Poziom 10  
    Nie chce mi tej aktualizacji zainstalowac:
    PS: Nie wiem czy to cos zmienia ale mam SP1 dla Visty wersje finalna.

Poprawiłem załącznik!
    20:11 16.3.2008
    [_P_]
  • #7 4916484
    montray
    Poziom 10  
    Kliknalem z tej strony na to : Download the Windows Vista Application Compatibility Update for 64-bit editions of Windows Vista package now.
    I potem na Tu możesz pobrać poprawkę KB935280 i dalem pobierz i mi to wyskakuje co na zdjeciu wyrzej.... Cos nie tak ??

PS: Klikam na ten link co podales :
    http://www.microsoft.com/downloads/details.as...FamilyID=567493b5-3f0d-4d1c-b411-16998355be78
    i dalej to co na ostatnim zdjeciu. Co to sie qrcze dzieje ??
  • #8 4916504
    md
    Poziom 41  
    Ocena: 787
    Pobierz łatkę bezpośrednio spod adresu, który dodałem wyżej.
    Odinstaluj to, co dotychczas zainstalowałeś, odszukaj na dysku plik instalatora gry i we właściwościach ustaw: uruchom jako administrator, instaluj grę na dysku innym niż systemowy (C:)
  • REKLAMA
  • #9 4916538
    montray
    Poziom 10  
    Co mam odinstalowac?? to jest moja lista aktualizacji :
    jak cos moge dac ciag dalszy tej listy... Byle tylko ten problem rozwiazac :)
    PS: tutaj sa ostatnie aktualizacje :

Poprawiłem załączniki!
    20:12 16.3.2008
    [_P_]
  • #10 4916562
    md
    Poziom 41  
    Odinstalować nie aktualizacje, a grę, którą instalowałeś chyba w katalogu Program Files i zmień docelowy katalog np. na D:\gry\......
  • #11 4916596
    montray
    Poziom 10  
    Tylko w tym problem ze wogole nie moge jej zainstalowac idze pasek instalacji i przy 7 kresce ten blad i samo usuwa gre. Probowalem na wszystkich partycjach instalowac i i nadal nic:/ HELP!!
  • REKLAMA
  • #12 4916690
    md
    Poziom 41  
    Instalujesz jako administrator?
    Gra oryginalna?
  • #13 4916953
    K!lleR
    Poziom 39  
    Ocena: 130
    To nie jest problem z grą a z Vistą ot co.
  • #14 4917064
    md
    Poziom 41  
    K!lleR napisał:
    To nie jest problem z grą a z Vistą ot co.

A to dziwne, bo osobiście instalowałem, siostrzeńcy grają na 64-ro bitowym systemie Vista i nie narzekają.
  • #15 4917109
    montray
    Poziom 10  
    Tak gra oryg. wszystko jest ok ale przy 7 kresce instalacji wywala mi ten głopi błąd :/
    Odpalam jako administrator i też tak mam....
  • #16 4917357
    md
    Poziom 41  
    Błąd nie jest głupi, tylko Ty mało się starasz. Na fotce masz napisane błąd krytyczny 1603, a odpowiedź masz np. tu: http://support.microsoft.com/kb/834484/pl

Jeżeli nie możesz sobie poradzić, wyłącz na chwilę ochronę konta i wtedy instaluj grę.
  • #17 4917551
    montray
    Poziom 10  
    "Jeżeli nie możesz sobie poradzić, wyłącz na chwilę ochronę konta i wtedy instaluj grę. " Możesz mi dokładnie powiedzieć jak to zrobić. Ja jestem zielony :(
    PS: To jest błąd 1305 a nie 1603...
  • #18 4917870
    md
    Poziom 41  
    Zacznij pisać konkrety. Podaj konfigurację komputera, ile masz wolnego miejsca na dysku, gdzie instalujesz grę, zaktualizuj system, sprawdź antywirusem, podaj dokładne komunikaty błędów itp, itd. Jesteś mało konkretny i mam wrażenie, że nie stosujesz się do rad, tylko bazujesz na tym, co już robiłeś i co Ci podpowiedzieli na innych forach.
    Instalowałem tą grę i nie było najmniejszych problemów, fakt, że sprzęty, na których instalowałem, spełniały wszystkie wymagania odnośnie sprzętu i oprogramowania - ta gra wymaga obecności w systemie bibliotek DirectX 9.
    Nie chodzi na maszynach z niektórymi procesorami, ma duże wymagania odnośnie kompatybilności kart grafiki itp, itd, wszystko masz napisane w instrukcji.
    We właściwościach instalatora wybierz zgodność z systemem Windows XP, startuj instalatora ręcznie, nie przez autostart.
    -------------------------------------------------------------
    Tutaj masz: http://support.microsoft.com/kb/907884
    Poczytaj: http://www.searchengines.pl/index.php?showtopic=72502&st=30
  • #19 4918350
    montray
    Poziom 10  
    Mój komputer:
    Core 2 Duo e8400
    Palit 8800 GT 512MB
    2x2gb OCZ Platinum CL4 800hmz
    2x WD Caviar 250gb w raid0
    Asus P5K PRO
    System: Windows Vista Ultimate 64bit + Service Pack 1 wersja finalna

Na każdej partycji mam ponad 100gb wolnego miejsca. Grę instalowałem np: E:Program Files>Age3, potem próbowałem E:>Gry, później robiłem tak na każdej partycji. Gdy klikam na Aktualizacje systemu to pisze że system aktualny i nie ma nowych aktualizacji.

Cały czas ten oto błąd mi sie pojawia:
    PS: Dodam że nie zależnie gdzie i na jakiej partycji instaluję to i tak ten błąd mam. Gdy kliknę anuluj i przerwie instalację wyskakuje taki błąd wtedy to mam taki :
    gdy dam OK to wtedy usuwa te pliki które zdążyło zainstalować..

Zrobiłem to co pisało w tym linku co podałeś wyżej i pojawiło mi sie takie okno (co mam tu szukać??) :
  • #20 4918499
    adamas_nt
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 658
    Zaloguj się do systemu jako administrator i ręcznie uruchom setup.exe przez kliknięcie prawym klawiszem myszki i wyborem z menu kontekstowego: 'Uruchom jako administrator'. Powodem jest "lepsza" ochrona systemu Visty.
  • REKLAMA
  • #21 4918544
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2306
    Szanowny kolego montray, widzę, że kolega uporczywie błędnie zamieszcza załączniki, nic sobie nie robi z przykładów ich zamieszczania przez moderatora, który traci czas na Twoje lenistwo!
    Temat zamykam, informując, że otwarcie nowego/ podobnego będzie skutkowało ostrzeżeniem!

Na prośbę otwieram, celem dokonania zmian!
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • #22 4918623
    montray
    Poziom 10  
    Ale ja jestem zalogowany jako administrator (Montray-Administrator). I nic z tego nawet jak używam : Uruchom jako administrator.

Ech :evil:
    09:41 17.3.2008
    [_P_]
  • #24 4918679
    montray
    Poziom 10  
    Już za chwilkę ściągnie mi ten plik.Czyli to może być twoim zdaniem wina tego że nie było dc9 ? Tylko że inne gry chodzą....

Ok zainstalowałem ten direct9 i nadal nic. W tym samym miejscu mi dalej ten błąd wychodzi. Postanowiłem sprawdzić czy jest ten plik znalazłem go :
  • #25 4918734
    md
    Poziom 41  
    Nie tylko wina tego, ale zdarzało się, że ludzie nie mogli zainstalować nie tylko gier z powodu braku tego składnika - najlepszym przykładem był np. Nero.
    Jeszcze raz powtarzam
    - we właściwościach pliku instalatora (tutaj chyba setup.exe) ustawiasz zgodność z systemem Windows XP.
    - instalować powinieneś na dysku innym niż systemowy
    - instalujesz z uprawnieniami administratora
    - dla pewności, że płyta z grą nie jest uszkodzona, kopiujesz płytkę(i) na twardy dysk, w przypadku problemów z odczytem płyty, czyścisz płytkę lub laser napędu (DVD/CD).
    Masz już wszystko opisane, jeżeli masz grę oryginalną, masz prawo do uzyskania wsparcia ze strony producenta lub dystrybutora na Polskę, więc powinieneś z niej skorzystać, bo tak nakazuje zdrowy rozsądek - informacji najlepiej szukać u źródła.
  • #26 4918775
    montray
    Poziom 10  
    Nic nie pomaga:/ W takim razie mogę jedynie szukać pomocy u dystrybutora..... Chyba że ostatecznie zainstaluje XP i na nim zainstaluje i zobaczę...
  • #27 4918851
    md
    Poziom 41  
    Skoro znalazłeś ten plik, to spróbuj go przenieść, komunikat masz jasny: sprawdź czy mas dostęp do pliku i czy nie jest on ustawiony jako tylko do odczytu lub czy nie jest zablokowany przez mechanizmy ochrony konta użytkownika. Sprawdź plik, o który upomina się instalator, może jest uszkodzony lub ma wielkość 0 kB? Skopiuj ręcznie ten plik podczas pracy instalatora, np. przy pomocy Totalcommandera. Możesz też na bieżąco śledzić postęp kopiowania plików przez instalator używając np. Totalcommandera lub innego narzędzia. Jest tak wiele rzeczy, które możesz zrobić, trzeba tylko myśleć i reagować na pojawiające się komunikaty. Niepotrzebne załączasz screeny, wystarczą same komunikaty, bo w nich masz jak na dłoni opis problemu.
    Osobna sprawą jest stan systemu - nie piszesz czy masz antywirusa, a na zrzutach ekranu widać, że podczas instalacji uruchamiasz wszystko, co tylko możliwe. Postaraj się zapewnić instalatorowi komfortowe warunki, wyłącz niepotrzebne programy, przeglądarki, odtwarzacze multimedialne, komunikatory itp.
    Doinstaluj Net Framework 3, MSXML4 Parser i inne składniki systemu niezbędne w takich sytuacjach, sprawdź aktualizacje opcjonalne, sprawdź, czy nie masz ukrytych aktualizacji itp, itd.
  • #28 4918896
    montray
    Poziom 10  
    Masz rację ten plik ma wielkość 0kb. Próbowałem go ręcznie przekopiować ale wyskakuje błąd że nie może wypakować gdyż archiwum jest uszkodzone. Spróbuje Total Commanderem może to coś da.

Udało się sie skopiować ten plik art.bar3. przez TC bez problemu... tylko że jak instaluje od nowa to zaczyna od usunięcia plików i ten który ręcznie wrzuciłem też usuwa. A gdy podczas instalacji chcę szybko podmienić to mi nie pozwala.

Kombinuje, kombinuje i teraz nie wyskoczył mi ten błąd co zawsze tylko :
    Przekopiowałem ręcznie i zauważyłem że instalator zaczął go usuwać bo 233mb była połowa potem juz tylko 17698kb a na koniec ten error. Ale już nie tak jak wcześniej ze wielkość 0.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy błędu instalacji gry Age of Empires 3 na systemie Windows Vista Ultimate 64-bit, gdzie podczas instalacji pojawia się błąd krytyczny 1305 związany z niemożnością odczytu pliku (art.bar3) o zerowej wielkości. Próby instalacji na różnych partycjach oraz uruchamianie instalatora jako administrator nie przyniosły efektu. Użytkownik posiada zainstalowany Service Pack 1 dla Visty oraz próbował zastosować łatkę KB935280, jednak instalacja tej aktualizacji również się nie powiodła. Zalecenia obejmowały instalację DirectX 9 runtimes, ustawienie zgodności instalatora z Windows XP, instalację na partycji innej niż systemowa, wyłączenie kontroli konta użytkownika (UAC) na czas instalacji oraz ręczne kopiowanie problematycznego pliku za pomocą Total Commandera. Pomimo tych działań problem nadal występuje, a plik instalacyjny może być uszkodzony. Sugerowano kontakt z dystrybutorem gry lub instalację na systemie Windows XP jako ostateczne rozwiązanie. Wskazano również na konieczność zapewnienia odpowiednich warunków instalacji, takich jak wyłączenie programów antywirusowych i innych aplikacji w tle.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA