Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Epson Cx7400 z Usa / Problem z zasilaniem /

kacza_busko 17 Mar 2008 10:56 998 5
  • #1 17 Mar 2008 10:56
    kacza_busko
    Poziom 1  

    Dostałem tą drukarkę z USA. No i młodszy braciszek zobaczył wejście na kabel zasilający i wziął od starej drukarki na 240V . drukarka pochodziła parę sekund i gdy poszedł minimalny dymek to ją odłączył ;]. wziął póżniej jeszcze na sekundę podłączył żeby zobaczyć czy sie nie spaliła i dioda od powera po naciśnięci sie zapala ;]. Kupiłem do tego transformator napięcia z na Usa i drukarka nie chce sie włączyć . Transformator jest 50W i podobno dlatego nie chodzi. Proszę o odpowiedz czy to przez transformator ze za słaba ma moc?

  • #2 17 Mar 2008 13:23
    Rysiek49
    Poziom 24  

    To nie problem transformatora , uszkodzony został zasilacz drukarki .Trzeba najpierw zasilacz naprawic!

  • #3 19 Mar 2009 16:16
    Mati89tczew
    Poziom 10  

    witam, mam pobobny problem, lecz chce naprwic drukarke dziewczynie i jej tata mówił ze z serwisie mówą ze koszt naprawy przewyzsza koszt nowej. wczoraj ją rozkreciłem i stwierdziłem ze do wymiany jest tylko kondensator i bezpiecznik?? czy prąd mógł sie przedostac na płyte główną do drukarki????

  • #4 19 Mar 2009 16:28
    rys57
    Moderator

    Wymień kondensator i bezpiecznik. Będziesz wiedział.

  • #5 19 Mar 2009 20:18
    Mati89tczew
    Poziom 10  

    no ale jak w naprawie powiedzieli ze naprawa jest nie opłacalna. wiec moze sie mylą. czy bezpiecznik nie powinien chronic pozostałych podzespołów??

  • #6 23 Mar 2009 17:17
    Mati89tczew
    Poziom 10  

    hej, a nie macie schematu tej drukareczki albo chociaz jakbyscie mi powiedzieli jakie napiecie wychodzi z zasilacza ??

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME