logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson Cx7400 z USA - Czy transformator 50W wystarczy do zasilania?

kacza_busko 17 Mar 2008 10:56 1328 5
REKLAMA
  • #1 4918790
    kacza_busko
    Poziom 1  
    Dostałem tą drukarkę z USA. No i młodszy braciszek zobaczył wejście na kabel zasilający i wziął od starej drukarki na 240V . drukarka pochodziła parę sekund i gdy poszedł minimalny dymek to ją odłączył ;]. wziął póżniej jeszcze na sekundę podłączył żeby zobaczyć czy sie nie spaliła i dioda od powera po naciśnięci sie zapala ;]. Kupiłem do tego transformator napięcia z na Usa i drukarka nie chce sie włączyć . Transformator jest 50W i podobno dlatego nie chodzi. Proszę o odpowiedz czy to przez transformator ze za słaba ma moc?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 6303496
    Mati89tczew
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    witam, mam pobobny problem, lecz chce naprwic drukarke dziewczynie i jej tata mówił ze z serwisie mówą ze koszt naprawy przewyzsza koszt nowej. wczoraj ją rozkreciłem i stwierdziłem ze do wymiany jest tylko kondensator i bezpiecznik?? czy prąd mógł sie przedostac na płyte główną do drukarki????
  • REKLAMA
  • #4 6303551
    rys57
    Moderator
    Ocena: 436
    Wymień kondensator i bezpiecznik. Będziesz wiedział.
  • REKLAMA
  • #5 6304651
    Mati89tczew
    Poziom 11  
    no ale jak w naprawie powiedzieli ze naprawa jest nie opłacalna. wiec moze sie mylą. czy bezpiecznik nie powinien chronic pozostałych podzespołów??
  • #6 6321679
    Mati89tczew
    Poziom 11  
    hej, a nie macie schematu tej drukareczki albo chociaz jakbyscie mi powiedzieli jakie napiecie wychodzi z zasilacza ??
REKLAMA