logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nierówna praca silnika na LPG w VW Polo 1.3 1995 z komputerem BINGO

stoki22 20 Mar 2008 23:32 1569 2
REKLAMA
  • #1 4934174
    stoki22
    Poziom 13  
    Ocena: 28
    Witam
    Od czerwca zeszłego roku mam instalację lpg na jednopunktowym wtrysku z komputerem BINGO i ostatnio silnik nie pracuje równo na gazie,szarpie i dławi się a jak wrzucę na luz i puszczę pedał przyspieszenia to momentalnie obroty spadają do 500obr/min a po chwili podnosza się do około900 tyle że falują,czasem jedzie się normalnie ale ostatnio coraz częściej dzieją się te cyrki...dodam że przy jeździe na benzynie nie dzieją się takie anomalie,silnik pracuje normalnie i obroty na biegu jałowym nie falują.wymieniony był termostat,sonda lambda,filtr powietrza,świece i kable WN,katalizator jest usunięty.
  • REKLAMA
  • #2 4934347
    kwok
    Poziom 40  
    Ocena: 1336
    jeśli sam wiesz o co chodzi z regulacją gazu to możesz się pobawić bo to jest chyba przyczyna
    jeśli nie to niestety wizyta u gazownika nieunikniona
    może jeszcze bingo padł albo (jeśli nigdy tego nie robiłeś) trzeba spuścić szlam z parownika
  • #3 4934430
    stoki22
    Poziom 13  
    Ocena: 28
    słyszałem że jest jakaś śrubka przy parowniku do regulacji ale nie bawiłem się z nią i nie chce czegoś popsuć przy okazji,instalację mam od czerwca zeszłego roku i zrobiłem na niej 15000km,pamiętam że gazownik podpinał się laptopem pod komputer gazu i tam ustawiał ale poleciał sobie w kulki i zwinął interes:|
REKLAMA