logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować sterowniki audio dla ECS L4VXA2 po formacie?

goralka3 21 Mar 2008 12:40 35483 4
REKLAMA
  • #1 4935647
    goralka3
    Poziom 11  
    Ocena: 28
    Witam, mam maly problem z głosem.
    Nic nie dziala, głsoniki sa podlaczone, sprawdzilam i nie mam zainstalowach sterownikow.
    Ostatnio robilam format kompa i chcialam zainstalowac sterowniki z płytki ktora mialam dolaczona (motherboard) lecz na koncu instalacji zrestartowalo mi kompa i juz ponownie nie mogl sie uruchomiac.
    (komunikat "Przepraszamy ale system Windows nie mogl zostac poprawnie uruchomiony etc) wic kolejny format.
    Teraz boje sie instalowac z tej plytki nie wiem czy to z nia jest jakis problem?
    Nazwa płyty głównej ECS L4VXA2/L4VXAG / Kobian KOB P4X400 NDSX / Matsonic MS9127C / Syntax SVX400, moze ktos wie co moge zrobic zeby znowu miec glos w komputerze:)
    Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi:)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4935685
    Vizzle
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    goralka3 napisał:

...moze ktos wie co moge zrobic zeby znowu miec glos w komputerze:)
    Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi:)

Odp. Zainstalować sterowniki.
    Najpierw jak podają w pierwszym linku zobacz jaką płyte główną masz dokładnie.

Zobacz to:
    http://www.techsupportforum.com/hardware-support/driver-support/149901-resolved-sound-driver.html

lub poprostu przeglądnij wyniki:
    http://www.google.pl/search?q=ECS+L4VXA2%2FL4VXAG+%2F+Kobian+KOB+P4X400+NDSX+%2F+Matsonic+MS9127C+%2F+Syntax+SVX400%2C&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a
  • REKLAMA
  • #3 4935732
    goralka3
    Poziom 11  
    Vizzle dzieki za szybka odpowiedz:)
    Przegladnelam wlasnie te linki i w tej chwili sciagam sterownik, mam nadzieje ze narobi jak ostatnio:( i wszystko bedzie ok:)

Dodano po 18 [minuty]:

zainstalowalam i nic, pisalo ze wystapil problem i urzadzenie moze nie dzialac poprawnie. Nie dziala wogole:(
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4935889
    jag61
    Specjalista d/s ochrony radiologicznej
    Ocena: 85
    Z tego, co napisałaś wynikało, że ów restart nastąpił po zainstalowaniu Windowsów - domyślam się, że chodzi o XP - ale czy mają one już SP2?
    Jeśli komputer działa (choć bez dźwięku) - zainstaluj program typu Everest, Aida czy SiSoftSandra .
    Tam znajdziesz wyszczególnioną konfigurację swojego komputera (zwłaszcza czpisety płyty głównej oraz rodzaj czpisetu obsługującego dźwięk) - podasz na forum - poszukamy ( i podamy jakie sterowniki :-).
    P.s.
    Sterowniki winno się instalować w odpowiedniej kolejności ->
    zobacz .
  • #5 4939312
    goralka3
    Poziom 11  
    Witam.
    Pisze dopiero teraz bo wczoraj mnie tak ten komputer zdenerwowal ze go wylaczylam.
    Wczoraj zainstalowalam Everesta, wedlug tego co pisales to znalazlam na necie sterownik (jaki VIA823X MW tak się nazywa) i nic, napisalo ze wystapil blad, wiec zainstalowalam jeszcze raz, nie bylo odzewu.
    Ale zapomnialam zresetowac komputer...
    No i dzis jak wlaczam jest dzwiek.
    Normalnie nie moge uwierzyc.
    Dzieki za wszystkie podpowiedzi:)
    Pozdrawiam i zycze Wesolych Swiat:) Dzieki za wszystko:)
REKLAMA