logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Crest CA9/CA12 z USA – przewijanie trafa czy autotransformator 230/110V?

michał74 21 Mar 2008 13:16 1260 2
REKLAMA
  • #1 4935803
    michał74
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    witam
    przymierzam się do zmiany sprzętu ,na początek końcówek mocy mam teraz pod subem crown xs 1200 a góry to boost px1100
    chciałbym zasięgnąć porady odnośnie crest ca.
    Mam możliwość sprowadzenia takowych z usa po bardzo dobrych cenach tylko zachodzi pytanie czy przewijać oryginalne trafo czy zamontować autotransformator 230/110 który oczywiście poza dodatkowym ciężarem pobierze z sieci więcej prądu.
    Wszystkie urządzenia peryferyjne oraz gitarowe mam na 110 V więc wiem z autopsji że nie ma żadnych strat soundu ani zniekształceń wynikających z założenia autotrafa.
    Oczywiście Panowie specjaliści zaraz coś znajda ale myślę że koncepcja jest słuszna.
    Czy macie może namiary w Warszawce na dobrych elektromechaników i oczywiście robiących w przyzwoitych pieniądzach.
    Ps.Tak na marginesie za naprawe jednego kanału w crownie ce1000 kolo krzykną od nas 1800 zł to było z 5 lat temu(końcówka pi............ na pierwszej imprezie po naprawie)
    :D
  • REKLAMA
  • #2 4937697
    Świr
    Poziom 34  
    Ocena: 249
    Na autotrafo powinno działać, tyle że trzeba zakupić autotrafo ze sporym zapasem mocy. Porównałbym na początu cene autotrafa i trafa zasilającego we wzmacniaczu, i jeśli nie byłoby dużej różnicy wymieniłbym trafo we wzmacniaczu :)
  • #3 4938446
    michał74
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    wolałbym tą drugą sugestie ale zachodzi pytanie czy da się przewinąc trafo ,być może ma dwa uzwojenia i nie było by problemu
    ale tego nie wiem więc czekam na osoby które mają do tego dostęp.

Dodano po 2 [minuty]:

mam małe pytanie jaki jest pobór mocy w 9 i 12
REKLAMA