logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować Windows XP na Acer Aspire 5720 bez sterowników SCSI?

Cichy666 22 Mar 2008 10:31 3367 3
REKLAMA
  • #1 4939392
    Cichy666
    Poziom 20  
    Ocena: 30
    Witam,
    zakupiłem w/w laptop z Wistą. Wczoraj kupiłem XP i mam problem z jego instalacją. Wiem, że XP nie posiada sterowników do dysków SCSI. I tu mam problem. Jak zainstalować legalnego Windowsa XP na Acer Aspire 5720? Za wszelkie info Wielkie Dzięki.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4939687
    JacekRusi
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    ja w serwisie taki notebooki naprawiam za 120zł ale tobie pomogę sprawa wygląda tak ze musisz z netu ściągnąć na dyskietki sterowniki i zainstalować je z stacji dyskietek czyli na początku klikasz f6 albo f2 nie widzę i nie pamiętam teraz jak jest niebieski obraz później poprosi cię o sterownik z dyskietki albo sam go wykryje pamiętaj tylko jedno ze zły sterownik wykryje ci dysk ale będzie porostu źle kopiował pliki.
    Podejrzewam ze w acer jest bez stacji dyskietek to jest druga możliwość przez program nlite integracja system z dodatkowymi sterownikami
    Jeszcze jedno sterowniki sa albo na stronie producenta notebooka albo na stronie producenta kontrolera sata czyli intel podejrzewał bym
  • REKLAMA
  • #3 4940232
    Cichy666
    Poziom 20  
    Ocena: 30
    Wielkie dzięki za pomoc. Sam nawet nie pomyślałem o n-lite... Pozdrawiam i masz u mnie punkcik :) pomógł
  • #4 4948665
    maromarol
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    Witam , dokładnie tak, też mam 5720 wywaliłem viste i zainstalowałem XP , wgrałem sobie stery do instalki poprzez nlite i wszystko gra, musisz jeszcze w sieci pogrzebać sterowników do peryferii i będzie wszystko grało.
REKLAMA