logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić pamięć RAM do telefonu Siemens C65 – dostępność i zamienniki

Czarniok 23 Mar 2008 19:55 942 6
  • #1 4945660
    Czarniok
    Poziom 11  
    Witam!

Poszukuję pilnie nowej pamięci RAM do Siemensa C65. Nigdzie jej nie ma...
    Być może któryś z szanownych forumowiczów wie gdzie ją można znaleźć?

Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt.
  • #2 4945837
    KanekS
    Poziom 29  
    Ocena: 40
    Raczej pozostaje ci przelutować z innego starego C65 na czesci... z cx65 chyba nawet podejdzie
  • #3 4945874
    DreamTcheater
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Podejdzie z każdego siemensa z serii S-GOLD :wink:
  • #4 4945996
    Czarniok
    Poziom 11  
    No nie wiem, w serwisie zostałem poinformowany że nawet przeniesienie pamięci z innego telefonu (ten sam model) nie odniesie skutku, a co dopiero próbować z innego modelu. Musi to być zupełna nówka.

Podobno kostka wylutowana z siemensa zawsze uszkadza się i nie ma innej możliwości jak gdzieś cudem dostać nową.
  • #5 4946019
    KanekS
    Poziom 29  
    Ocena: 40
    Heh coś ci naściemniali, RAM tym C65 to zwykła kość BGA którą można lutować nawet parę razy i zadziała, o ile sie nie przegrzeje.

Chociaż w sumie jest delikatna, ale bez problemu powienno sie udać przełożyć z innego telefonu!

Kostka RAM-u jest ta sama w serii x65 x70 i ogólnie S-Gold.
  • #6 4946047
    DreamTcheater
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Dokładnie setki razy przekładałem te kości i nigdy nie było problemu. Może natrafiłeś na serwis pana Marcina P. z Malborka tam takie bajeczki sprzedają :wink:

Pozdr
  • #7 4946163
    Czarniok
    Poziom 11  
    Nie, niestety nie mieszkam w Malborku... i dobrze :). To raczej zaufany serwis w Starogardzie Gdańskim.

Czy aby na pewno te kości w innych modelach są takie same i nic im się nie staje w czasie wylutowywania?

Wracając do mojego początkwego pytania, to gdzie mogę dostać nówki?

Podsumowanie tematu

✨ Poszukując pamięci RAM do telefonu Siemens C65, użytkownicy sugerują, że oryginalne nowe moduły są praktycznie niedostępne na rynku. Rozwiązaniem może być przelutowanie kości RAM z innego egzemplarza C65 lub kompatybilnego modelu z serii S-GOLD, w tym x65 i x70. Kość RAM to standardowa pamięć BGA, którą można wielokrotnie lutować, o ile nie dojdzie do przegrzania. Pomimo informacji z serwisu, że przeniesienie pamięci z innego telefonu nie działa i kostka ulega uszkodzeniu, doświadczenia użytkowników wskazują na możliwość skutecznej wymiany poprzez lutowanie. Nie ma jednak pewności co do dostępności nowych, fabrycznych modułów RAM, a ich zdobycie wymaga poszukiwań lub korzystania z części zamiennych z innych urządzeń.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA