logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór głośnika do subwoofera do 300zł, 30cm, do muzyki i kina, pokój 25m²

tomal4321 24 Mar 2008 12:55 1274 6
REKLAMA
  • #1 4947712
    tomal4321
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Witam
    Mam zamiar zbudowania kolejnego subwoofera. Dotychczasowy idzie na sprzedaż :). Mam problem z wyborem odpowiedniego głosnika. Oglądałem kilka projektów na Ravemasterach i Visatonach. Co polecacie max. do 300zł? Zależy mi na głośnikach, które można dostać u nas w kraju, w gre nie wchodzą używki z allegro. Subik na być głównie do muzyki wszelkiego rodzaju i czasami do kina. Mój pokój to jakieś 25 m kw. Średnica głośnika jaka mnie interesuje to ok.30cm , ponieważ to jest najbardziej optymalna średnica do suba ( tak mi się wydaje:) ). Nie interesują mnie stxy ani żadne alpierdy. To musi być dobry głośniczek, który czasem także będzie musiał dobrze kopnąć:)
  • REKLAMA
  • #2 4947752
    Altus_140
    Poziom 23  
    Ocena: 41
    Zrób suba na BSW 154 II Poszukaj w diy pamiętam że były takie suby...
  • REKLAMA
  • #3 4947820
    tomal4321
    Poziom 16  
    Altus mógłbyś podesłać jakiś polski link do strony gdzie go sprzedają ?? Tomaszo robił suba na tym głośniku i dlatego mi się spodobał :) jednak obawiam się że ten głośnik jest poza moją granicą finansową :)
  • #4 4947835
    Altus_140
    Poziom 23  
    Ocena: 41
    Trzeba szukać okazji na allegro ;) Jak nie ten to kup jakiś 12"
  • REKLAMA
  • #5 4947841
    tomal4321
    Poziom 16  
    Myślałem nad BSW 124 II na tej stronie jest http://www.speakertrade.com/details-show.html?marke=Ravemaster&artikel=BSW%20124-II w miare dobrej cenie tylko żeby znależć jakiegoś polskiego dystrybutora....

Dodano po 1 [minuty]:

A jak jest z tymi okazjami na allego czesto się zdażają, jest to w miare chodliwy głośnik??
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwany jest głośnik do subwoofera o średnicy około 30 cm, do 300 zł, przeznaczony do muzyki i kina w pomieszczeniu około 25 m². W dyskusji rekomendowane są głośniki Ravemaster, zwłaszcza modele BSW 154 II oraz BSW 124 II, które są popularne w projektach DIY. Wskazano na trudności z dostępnością tych modeli u polskich dystrybutorów oraz rzadkie pojawianie się na aukcjach Allegro. Sugerowano poszukiwanie okazji na rynku krajowym lub sprowadzenie głośnika z Niemiec. Podkreślono, że głośnik powinien mieć dobre parametry do dynamicznego grania i "kopać" przy okazji. Wykluczono używane głośniki z Allegro oraz marki STX i Alpair.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA