logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wejść w tryb serwisowy SHARP TV A1-70.2 DTV 3-70212P/PP?

weider 26 Wrz 2002 20:56 2044 3
REKLAMA
  • #1 47941
    weider
    Poziom 2  
    Proszę o pomoc w usterce tzn.

mój TV po wymianie tranzystora BUZ 73 ( podziękowania dla Richi

wyświetla już obraz ale jest zwężony od góry i od dołu po równo 4 cm.

być może wystarczy ustawić w trybie serwisowym tylko że nie wiem jak do tego modelu wejść w tryb serwisowy.

Jeżeli ktoś wie bardzo proszę o pomoc lub podanie innej przyczyny
  • REKLAMA
  • #2 48808
    DWAserwis
    Poziom 29  
    Ocena: 51
    DTV 3 -tryby serwisowe, ale najpierw sprawdził bym napięcia zasilania pionu i elektrolity w pionie - czy np. się niegrzeją, usterka została naprawiona - a przyczyna
    PS
    Proszę pisać w jednym ciągu usterki w danym TV - a nie rozpoczynać następnego tematu :)
  • REKLAMA
  • #3 48817
    weider
    Poziom 2  
    Dziękuje za przesłanie mi informacji ale ja juz próbowałem wchodzić do trybu serwisowego tym sposobem co mi przesłałeś i nic z tego telewizor nic na to.
    co do PS to się dostosuje - przepraszam.
    mój telewizor chodzi na układzie tzn. ma mikrokontroler 3000 + Eprom
  • #4 48821
    emkas
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    Może spróbuj tego:
    Ustawienia w trybie serwisowym przeprowadza się przy pomocy pilota, jedynie samo przejście w tryb SERVICE MODE następuje poprzez naciśnięcie przycisku SERVICE SW, znajdującego się na płycie PWB-B - tuż obok wtyku „B”. Po naciśnięciu tego przycisku na ekranie pojawia się napis „SHARP Software Service Ver” - teraz możemy przeprowadzić potrzebne regulacje.
    Wyboru opcji dokonujemy poprzez naciskanie przycisków +CH/-CH, natomiast zmianę wartości poprzez przyciski +V/-V. Zapamiętanie następuje poprzez naciśnięcie przycisku ON/OFF. Powrót do trybu pracy OTVC następuje poprzez ponowne naciśnięcie przycisku SERVICE SW na module PWB-B.

pozdrawiam
REKLAMA