logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak pomalować subwoofer z MDF na srebrno, by pasował do Tonsil Lotus?

Przemeksik 26 Mar 2008 12:22 954 3
REKLAMA
  • #1 4955928
    Przemeksik
    Poziom 18  
    Ocena: 67
    Witam !
    Tak jak w temacie, planuje stworzyć subwoofer do kina domowego, jest tylko jedno ale, reszta kolumn (tonsil lotus) jest koloru srebrnego. Planuje stworzyć zwykły prostokątny/kwadratowy subwoofer, jednak musi być pod kolor reszty kolumn. Do głowy przychodzą mi 2 myśli - okleina lub spray. Gdzieś czytałem iż ktoś używał spray'u do aut ? Istnieją może takie "gruboziarniste" spraye o dobrym pokryciu ? Zbudowany byłby z płyt mdf, potem dobrze wyszpachlowany, moim zdaniem przy spray'owaniu nie było by żadnych łączeń , ale czy to ma racje bytu ? Proszę o wasze opinie.
  • REKLAMA
  • #2 4957981
    marcinnek666
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam, ja zdecydowanie polecił bym okleine a dlaczego? Już mowie dlatego ze z sprayem jest takie prawdo pobienstwo ze powstaną Ci zacieki i różne tego typu pierdoły. A jesli bys chcial oklejać okleiną to wtedy okleine możesz dobrac pod kolor kolumn i wtedy bedzie wygladac jak komplet ze sklepu ale musisz wtedy uwazac żeby ja równo położyć i pamietaj o narożnikach i łaczeniach.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 4958279
    Altus_140
    Poziom 23  
    Ocena: 42
    Aby uzyskać dobry efekt powierzchnia musi być idealnie gładka no i trzeba mieć trochę umiejętności przy malowaniu.
    Zdecydowanie łatwiej położyć taką okleinę:

Moderowany przez Artur k.:

Kolega jeszcze nie wie, że na forum nie należy podawać linków do aukcji internetowych ?
    Regulamin p.10.11
    Usunąłem.

• #4 4958677
    Przemeksik
    Poziom 18  
    Ocena: 67
    Jednak oklejanie okleina , zapewne będzie się konczyć zakończeniami na brzegach kolumny, więc jest duże prawdopodobieństwo iż będzie się zdzierać. Są może jakieś specyficzne sposoby nakładania okleiny?
REKLAMA