logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować nakładkę spolszczającą na Windows XP Home Edition?

Jozi 27 Mar 2008 12:09 9339 11
REKLAMA
  • #1 4960340
    Jozi
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Ma kompa przywiezionego z Angli i potrzebuje nakładki spolszczającej.
    Jak ktoś ma coś takiego to będę wdzięczny.
  • REKLAMA
  • #2 4960412
    mietekn
    Poziom 35  
    Ocena: 161
    Zapewne pytasz o Windows_XP MUI Pack PL i z przykrością muszę oznajmić że to cudo działa tylko z wersją XP Pro.
  • #3 4960524
    Jozi
    Poziom 14  
    Być może to tak się nazywa, dokładnie chodzi mi o to by menu było po polsku. Może ktoś zna inny sposób by był polski win home ed bez utraty zainstalowanych programów i licencji?
  • #4 4960899
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Nainstaluj na obecny system Windows PL.
    Windows będzie działał na pewno, programy powinny.
  • REKLAMA
  • #5 4962876
    tkoras
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    Poprosi o klucz przy instalacji, a ciekaw jestem czy ten angielski klucz moze byc do wersji pl...? Doradzam koledze sprawdzenie, jak nie bedzie dzialal to kupic win pl:) Ja bym przynajmniej tak zrobil
  • #6 4963142
    spinnaker
    Poziom 32  
    Ocena: 37
    Ze świeżej instalacji u mnie nie działał ang key do PL wersji, ale po nakładce nie wiem może i będzie działać
  • #7 4963434
    metalli
    Poziom 30  
    Ocena: 43
    Jedyne legalne wyjście to kupno w sklepie Windows PL :-)
  • REKLAMA
  • #8 4963458
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    mietekn napisał:
    Zapewne pytasz o Windows_XP MUI Pack PL i z przykrością muszę oznajmić że to cudo działa tylko z wersją XP Pro.
    I do tego ma pokręconą umowę licencyjną, dostępne wyłącznie dla "dużych" klientów.
  • #9 4964334
    kwarki
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    elektryk napisał:
    I do tego ma pokręconą umowę licencyjną, dostępne wyłącznie dla "dużych" klientów.

Od 1.8m wzrostu i 140 kg wagi.

Angielska wersja windowsa to tez dobry sposob na nauke jezyka.

Jakiej firmy jest ten komputer? Na allegro wersje OEM niektorych firm sa bardzo tanie. (juz od 99zl)
  • REKLAMA
  • #10 4964368
    Jozi
    Poziom 14  
    Próba nainstalowania zakończyła się niebieskim ekranem po pierwszym restarcie. Teraz mam problem większy (oczywiście jak dla początkującego w tym temacie). Mianowicie po pojawiła mi się opcja wyboru: instalacja (kończy się niebieskim ekranem) i win XP. Pytanie czy można skasować tą opcję instalacja i wrócić do tego jak było wcześniej?
  • #11 4965080
    spinnaker
    Poziom 32  
    Ocena: 37
    Zeedytuj pliczek boot.ini i wywal wpis dot. "instalacja"
  • #12 12928174
    Jozi
    Poziom 14  
    Zainstalowałem Win XP z innej płyty instalacyjnej do polskiego laptopa FujitsuSiemens. Numery licencjo pasowały Komputer działa poprawnie.
    Dziękuje wszystkim.
    Przepraszam, że odgrzebałem temat. Robię porządki z postami.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada komputer z angielską wersją Windows XP Home Edition i poszukuje nakładki spolszczającej system. W dyskusji wyjaśniono, że oficjalny Windows XP MUI Pack PL działa tylko z wersją Professional, a nie z Home Edition. Propozycją jest reinstalacja systemu na polską wersję Windows XP, jednak pojawiają się problemy z kluczem licencyjnym – angielski klucz może nie działać z polską wersją, co wymaga zakupu polskiej licencji. Próba instalacji polskiej wersji zakończyła się błędem niebieskiego ekranu (BSOD) i pojawieniem się opcji wyboru systemu przy starcie. Rozwiązaniem jest edycja pliku boot.ini w celu usunięcia nieprawidłowej opcji instalacji. Ostatecznie autor zainstalował Windows XP z polskiej płyty na laptopie Fujitsu Siemens, gdzie numery licencji pasowały i system działa poprawnie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA