logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć dekoder New Star ST 202 do Strong 6860 z C+? Niezależne kanały

johny1222 28 Mar 2008 20:30 4669 18
REKLAMA
  • #1 4966552
    johny1222
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Witam posiadam C+ na dekoderze strong 6860. Oraz dostalem od koglegi dekoder new star st 202. I chcialbym zapytac jak podalczyc drugi dekoder do tego z C+ by na 2 telewizoze miec niezaleznie odbierane kanaly .. myslalem ze da sie to zrobic w taki sposob ze, z dekodera stron 6860 wyprowadze kabel na new star st 202 i bede mial ale sie mylilem bo wszkot jest poblokowane wiec w taki sposob pewnie sie nie da. wiec jak to zrobic ?? i czy jest mozliwosc rozkodowania obydowch dekoderow tak by miec wszytkie kanaly a placic dalej taki sam abonament..czekam na odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 4966588
    okulik
    Poziom 28  
    Ocena: 127
    Takie połączenie nie jest wykonalne.
    Jedynie zakupić splitter i czytnik do newstara.
  • #4 4970963
    johny1222
    Poziom 16  
    ok juz wiem jak zrobie kupie konwerter twin i podepne niezaleznie dwa dekodery ale teraz tak na dekoderze z cyfry bede mial programy te w kotrych wykupilem pakiet a na dekodetze z new star bede mial doslownie tylko de co nie sa szyfrowane wiec jak rozkodowac new stara? i czy da sie rozkodowac ten z cyfry ?? bo na moj sposob myslenia new star powinno sie dac rozkodowac
  • REKLAMA
  • #5 4971236
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    @okulik już podał Ci rozwiązanie.Przeczytałeś chociaż opis działania splittera...chyba nie bo nie zadawałbyś takich pytań.
  • REKLAMA
  • #6 4971455
    miszkoo
    Poziom 28  
    Ocena: 25
    Koledzy okulik i pajo21 najpierw poczytajcie albo nauczycie sie na błędzie(tak jak ja) SPLITER NIE WSPÓŁPRACUJE z PHONIXEM
  • #7 4971567
    pajo21
    Poziom 35  
    Pokaż mi w którym miejscu jest mowa o phoenixie.
    Phoenix nie służy do tego celu co najwyżej czytnik zbudowany na bazie phoenixa i on współpracuje ze splitterem(nie wiem czy z każdym).Poza tym są inne rozwiązania np Modem Klient TURBO (RS232) http://www.allegro.pl/item332400200_modem_klient_turbo_rs232_dla_smartcard_splitter.html
    Błąd to Ty popełniłeś,widocznie czegoś nie doczytałeś.
  • #8 4971605
    Doominus
    Poziom 34  
    Ocena: 390
    johny1222 napisał:
    ok juz wiem jak zrobie kupie konwerter twin i podepne niezaleznie dwa dekodery ale teraz tak na dekoderze z cyfry bede mial programy te w kotrych wykupilem pakiet a na dekodetze z new star bede mial doslownie tylko de co nie sa szyfrowane wiec jak rozkodowac new stara? i czy da sie rozkodowac ten z cyfry ?? bo na moj sposob myslenia new star powinno sie dac rozkodowac

Tak jak już napisano spliter potrafi jedną kartę rozdzielić na 7 dekoderów;
    tylko że w tym rozwiązaniu ważna jest odległość po kablu ok 100-150m.

A co do Phoenixa to ten czytnik tylko lekko go przypomina.
    Nie wiem co Miszko kombinował ale Phoenix bez problemu powinien działać; jeśli się go używa do kompa .
  • #9 4972131
    okulik
    Poziom 28  
    Ale chyba lepszym rozwiązaniem jest Modem Klient TURBO (RS232) do dekodera FTA.
  • #10 4972479
    johny1222
    Poziom 16  
    jeju to jak to rozwaizac ?? rozumie ze przedstawiacie mi tu taki sposob ze do new stara dokupuje czytnik kart i podpinam emulator karty do splitera daje karte z cyfry i do drugiego dekodera daje emulator. ale w ten sposob ja mam tylko te kanaly co mam w abonamencie zalezy mi na podlaczenie w taki sposob ze kupuje konwerter twin i podpinam osobno dwa telewizory z osobnych dekoderow i dekoder od cyfry nie tykam niech juz sobie tak zostanie . ale chcialbym rozkodowac new star tak by miec wysztkie programy i nie uzuwac cyfry czy jest to jakos mozliwe czy musze miec jakas karte????
  • #11 4972519
    okulik
    Poziom 28  
    1. New Stara nie rozkodujesz na pełny pakiet c+
    2. Na karcie oglądasz to za co płacisz.
    3. Niezależna instalacja antenowa dla dwóch dekoderów. Jedna czasza i konwerter twin.
    4. Kartę rozdzielić przez splitter, schemat:
    5. Do dekodera Cyfry potrzebujesz karty klienta.
    6. Do new stara potrzebujesz Modem Klient TURBO (RS232), o którym mowa wyżej.
    7. Splitter jest serwerem i dzieli kartę na dwa dekodery, oglądasz różne kanały. Te które są w opłacanym pakiecie.
  • #12 4974852
    johny1222
    Poziom 16  
    ok to jest przedstawiony sposob na kozystanie z cyfry a jak rozkodowac new stara>> nie musze miec wszytkich kanalow z cyfry przeciesz jest mnustwo na nastelicie...jak rozkodowac go??
  • #14 4976256
    johny1222
    Poziom 16  
    sposob podlaczenia pod cyfere juz mi przedstawiono ale rozmyslile sie i moze dalo by sie zrobic tak ze dekodera z cyfry nie bede ruszal niech sobie rodzice placa za ten pakiet a ja bym kupil tylko konwerter twin na talerz i pociagna kabel do mojego dekodera NEW STAR st 202 i w ten sposob miec satelite ale by miec wiecej kanalow niz te co sa dostepne i nie kodowane musze rozkodowac new stara jak to zroibic??
  • #15 4976765
    pajo21
    Poziom 35  
    Co Ty z tym rozkodowaniem.
    To by była kradzież sygnału.
  • REKLAMA
  • #16 4979213
    johny1222
    Poziom 16  
    nie mow ze ty nie masz kradzizy sygnalu w domu> moze chce sie czegos nauczyc nie musze odrazu okradac
  • #17 4979734
    okulik
    Poziom 28  
    johny1222 napisał:
    nie mow ze ty nie masz kradzizy sygnalu w domu> moze chce sie czegos nauczyc nie musze odrazu okradac

Odpowiednie forum na twoje pytania > http://forum.dvhk.pl/
    Temat nadaje się do zamknięcia.
  • #18 4980115
    pajo21
    Poziom 35  
    johny1222 napisał:

Uważasz z wszyscy kradną sygnał a każdy Polak to złodziej?
    Jak chcesz się edukować to w sieci jest wszystko wystarczą "google" i może się obejść bez jednego pytania,a dla debili są nawet filmiki.Nie mówię w tym momencie o tobie żeby nie było nieporozumień.
    Na początek przeczytaj to https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic687100.html
  • #19 4983199
    johny1222
    Poziom 16  
    a nie czytalem regulaminu wiec przepraszam za problem

Podsumowanie tematu

✨ Podłączenie dwóch dekoderów New Star ST 202 i Strong 6860 do odbioru niezależnych kanałów z platformy Cyfrowy Polsat wymaga zastosowania konwertera twin oraz niezależnego sygnału satelitarnego dla każdego tunera. Bezpośrednie połączenie kablowe między dekoderami jest niemożliwe ze względu na blokady systemowe. Aby korzystać z jednej karty abonamentowej na dwóch dekoderach, stosuje się splitter karty oraz odpowiednie czytniki kart: Modem Klient TURBO (RS232) dla New Star ST 202 oraz kartę klienta dla Strong 6860. Splitter dzieli sygnał karty na dwa dekodery, umożliwiając oglądanie różnych kanałów w ramach wykupionego pakietu. Próby rozkodowania dekodera New Star ST 202 w celu uzyskania pełnego pakietu kanałów bez karty abonamentowej są nielegalne i technicznie niemożliwe. W przypadku chęci korzystania z dodatkowych kanałów dostępnych na satelicie, konieczne jest posiadanie odpowiedniej karty i legalnego dostępu. Dyskusja podkreśla, że rozkodowywanie sygnału jest naruszeniem prawa i nie jest wspierane przez społeczność. Zalecane jest korzystanie z legalnych rozwiązań sprzętowych i abonamentowych.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA