logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat przedwzmacniacza basowego na tranzystorach lub układach scalonych

puyol187 28 Mar 2008 20:43 1950 8
REKLAMA
  • #1 4966617
    puyol187
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Witam szukałem na różnych forach schematu wzmacniacza a dokładnie heada (głowy) do gitary basowej. Jestem głównie zainteresowany schematami przedwzmacniacz do gitary basowej. Bardzo by mi pasowało jeżeli ten przedwzmacniacz byłby oparty o układy scalone lub tranzystory (nie lampowy).Myślałem nad końcówką mocy na czterech tranzystorach IRFP250N zbudowałem już ten wzmacniacz mocy ale na dwóch tranzystorach i gra bardzo dobrze. Poroszę o pomoc i z góry bardzo dziękuje

PS. Wszelkie propozycje mile widziane :D
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4971098
    puyol187
    Poziom 15  
    Bardzo prosze o pomoc
  • #4 4972136
    puyol187
    Poziom 15  
    Szukałem w sklepie avt ale nic ciekawego nie znalazłem. :cry:
  • REKLAMA
  • #5 4973639
    Turgon
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Poszukaj projektu pieca gitarowego Janka :) Tutaj na elektrodzie. Jego pre-amp może pracować z basówką ;)
  • #6 4978295
    puyol187
    Poziom 15  
    Zapoznałem się z przedwzmacniaczem pana Janka11389 ale jak dla mnie ma on za małą regulacje tylko tony niskie, średnie, wysokie, czułość i wzmocnienie. Jestem zainteresowany jakimś przedwzmacniaczem z regulacją w pięciu lub w siedmiu punktach plus czułość i wzmocnienie.

bardzo dziękuje za podpowiedź użytkownikowi Turgon.
    Będę wdzięczny za schemat lub link do strony.
    Pozdro Puyol :D
  • REKLAMA
  • #8 5015397
    puyol187
    Poziom 15  
    Mineło już trochę czasu ale widzę że nikt nie pomógł.
    Za szczere chęci dziękuje :|
  • #9 5061199
    puyol187
    Poziom 15  
    zamykam temat

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano schematu przedwzmacniacza do gitary basowej opartego na tranzystorach lub układach scalonych, unikając rozwiązań lampowych. Autor posiada doświadczenie z końcówką mocy na tranzystorach IRFP250N i szuka schematu pre-ampu z rozbudowaną regulacją (5-7 punktów) oraz czułością i wzmocnieniem. Propozycje obejmowały przeszukanie sklepu AVT oraz projekt pieca gitarowego Janka11389, jednak ten ostatni oferuje jedynie podstawową regulację tonów i nie spełnia oczekiwań. Porównywano dwa schematy preampów: jeden z albertkreuzer.com oraz drugi z elektroda.pl, gdzie ten drugi miał problem z przydźwiękiem. Pomimo kilku sugestii, nie uzyskano satysfakcjonującego schematu spełniającego wymagania dotyczące jakości dźwięku i rozbudowanej regulacji. Temat został ostatecznie zamknięty bez rozwiązania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA