logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego Winamp samoczynnie wycisza dźwięk podczas odtwarzania muzyki?

slodka22 30 Mar 2008 13:57 8038 12
REKLAMA
  • #1 4972683
    slodka22
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    Mam taki problem: podczas słuchania muzyki na Winampie samo mi wycisza dźwięk, tak że nic nie słychać. Muszę wchodzić w Panel sterowania -> dźwięki -> głośność -> zaawansowane i tam pogłaśniać. Dzieje się tak od dawna i mam już tego dość. Nie znam się na tym kompletnie i nie wiem czy sama dam radę to naprawić czy muszę jechać z kompem do jakiegoś serwisu. Jak myślicie co to może być?
  • REKLAMA
  • #2 4972725
    Brauniack
    Poziom 27  
    Ocena: 48
    Witaj. Podaj slodzutka konfiguracje komputera model płyty głównej itp? Sprawdzałaś komputer antywirusem?
  • #3 4973063
    benbog
    Poziom 23  
    Ocena: 59
    Shift + V to skrót klawiszowy do wyciszenia dźwięku w ciągu 5 sekund w Winampie. Może to uruchamiasz przypadkowo?
    Jest jeszcze skrót Ctrl + V, powodujący dogranie utworu do końca i wyłączenie odtwarzania.
  • REKLAMA
  • #4 4973253
    slodka22
    Poziom 13  
    Procesor AMD Athlon, 1333MHz
    Płyta gł. ASRock K7VM4
    Karta wideo NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro (32MB)

Tak komp spr. antywirem.

Dzieje się tak nawet wtedy jak nic nie robię na kompie więc nie możliwe żebym wciskała coś przypadkowo.
  • #5 4973301
    grysek
    Poziom 19  
    Ocena: 10
    A na innych odtwarzaczach próbowalas?? czy tylko na Winampie tak sie dzieje??

pozdro :D
  • REKLAMA
  • #6 4973783
    slodka22
    Poziom 13  
    Kurcze nie wiem bo używam tylko Winampa... Ale wydaje mi się że tak bo oglądam filmy na WMP to nie ma takich "efektów".
  • #7 4973811
    spinnaker
    Poziom 32  
    Ocena: 37
    Może przypadkiem coś przestawiłaś w ustawieniach, posprawdzaj je i daj gdzie możesz "default settings"
  • #8 4974969
    slodka22
    Poziom 13  
    Eeee tam nic nie poprzestawiałam, wszystko jest jak ma być. No i co nikt mi nie pomoże? :cry:
  • #9 4975015
    spinnaker
    Poziom 32  
    Ocena: 37
    No wywalenia winampa, wyczyszczenia rejestru z niego i ponownej instalki nie chciałem już doradzać ;)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #10 4975079
    kris6661991
    Poziom 25  
    Ocena: 36
    Jaką masz wersje winampa? Jak pisze kolega powyżej- odinstaluj, usuń resztki z rejestru i zainstaluj od nowa, postaraj sie o inna wersje niż używasz, po za tym możesz zainstalować foobar 2000 do muzy, no może przed zmodowaniem nie jest najładniejszy, al nie ma takich problemów, jest szybciutki i ma super jakośc dźwięku, a jak lubisz takie programy z bajerami to Aimp2 którego to używam i jestem z niego zadowolony :)

Pozdrawiam Gorąco.
  • #11 4975892
    slodka22
    Poziom 13  
    spinnaker napisał:
    No wywalenia winampa, wyczyszczenia rejestru z niego i ponownej instalki nie chciałem już doradzać ;)

No tak śmiejcie się ze mnie... ja naprawdę nie mam pojęcia o takich rzeczach :/ Spróbuję z tym Aimp2. Dzięki za wszystkie rady :)
  • Pomocny post
    #12 4975931
    neo_dc
    Poziom 32  
    Ocena: 211
    Możesz jeszcze spróbować
    - odinstaluj winampa
    - uruchom ponownie komputer
    - zobacz czy został katalog C;/Program Filies/Winamp
    - jeśli tak to go usuń
    - jeśli nie to pobierz nową instalkę z netu i zainstaluj winampa

Jeśli nie jesteś doświadczona to albo to albo zainstalowanie nowego programu :)
  • #13 4976171
    slodka22
    Poziom 13  
    Ok dzięki, odinstalowałam Winampa i nic nie zostało w Program Filies. Zainstalowałam tego Aimpa i na razie śmiga bez zarzutów :) Dzięki za pomoc! Pozdrawiam!

Podsumowanie tematu

✨ Problem samoczynnego wyciszania dźwięku podczas odtwarzania muzyki w Winampie może wynikać z przypadkowego użycia skrótów klawiszowych (Shift + V do wyciszenia, Ctrl + V do zatrzymania odtwarzania) lub błędnych ustawień programu. Użytkownik posiada komputer z procesorem AMD Athlon 1333MHz, płytą główną ASRock K7VM4 oraz kartą graficzną NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro. Antywirus nie wykrył zagrożeń, a problem występuje nawet przy braku aktywności na komputerze, co wyklucza przypadkowe wciskanie klawiszy. Inne odtwarzacze, takie jak Windows Media Player, nie wykazują tego problemu. Zalecane rozwiązania to przywrócenie domyślnych ustawień Winampa, całkowite odinstalowanie programu wraz z usunięciem pozostałości w rejestrze i ponowna instalacja, ewentualnie z użyciem innej wersji. Alternatywnie można wypróbować inne odtwarzacze muzyczne, takie jak foobar2000 lub Aimp2, które cechują się stabilnością i dobrą jakością dźwięku. Po odinstalowaniu Winampa i instalacji Aimp2 problem ustąpił.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA