logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TOSHIBA S1800-354S - gaśnięcie podświetlenia matrycy po wybudzeniu

masiwmatiz 30 Mar 2008 14:51 1340 7
REKLAMA
  • #1 4972905
    masiwmatiz
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam mam taki problem mianowicie mam laptopa TOSHIBA s1800-354s.
    Problem jest taki że gaśnie mi matryca. (chyba jej podświetlenie) Gdy wyłączę w stan hibernacji po pukam i włączę z powrotem to funkcjonuje normalnie. Czy ktoś może napotkał sie z takim problemem co to jest i ile może kosztować jego naprawa. Z góry dziękuje za wszelką pomoc.

Proszę przeczytać regulamin forum, szczególnie pkt. 11 i poprawić temat postu.
    18:41 30.03.2008
    Nie kasować wpisów moderacyjnych.
    [_P_]
  • REKLAMA
  • #2 4972948
    keseszel
    Poziom 26  
    Ocena: 558
    Najwyraźnij wygląda, że coś nie styka. Czy Kolega próbował jakiś system LIVE zainstalować ( opis sugeruje mi Windowsa ) i wtedy sprawdzić jak się sprawuje sprzęt?
  • REKLAMA
  • #3 4972959
    masiwmatiz
    Poziom 11  
    Zainstalowany jest windows XP jeszcze sam osobiście nie re instalowałem systemu bo nie widziałem potrzeby... No ale gdy zainstaluje system na nowo i będzie sie działo to samo?...
  • #4 4973256
    satgal
    Poziom 40  
    Ocena: 428
    Toshiby są znane z kiepskiego lutowania a szczególnie inwertery podświetlenia w których są duże zmiany temperatury i drgania ultradzwiękowe, czasami nie które elementy po poruszeniu ich odpadają. Należy dobrać się do niego rozbierając obudowę przykrywającą matrycę i poprawić na nim wszystkie lutowania.
  • #5 4973740
    masiwmatiz
    Poziom 11  
    Ojojo takie to skomplikowane co napisałeś że niewiem wsumie z tego nic ... :) A jak słysze lutowanie to już wiem że robota nie dla mnie Ale ok dzieki za jakies rozjasnienie
  • REKLAMA
  • #6 4974031
    keseszel
    Poziom 26  
    Ocena: 558
    Bez urazy, ale jak podchodzisz do tego w taki sposób to zorientuj się na ile wycenią swoją usługę fachowcy. Jak stary ten wypasik, można wiedzieć? Jak dawno kupiony może jest na gwarancji, rękojmi?
  • REKLAMA
  • #7 4974184
    masiwmatiz
    Poziom 11  
    Nie nie to już co najmniej z cztero letnie urządzenie... Poza tym nie jestem pierwszym właścicielem. Podejście swoje uważam za jak najbardziej słuszne ponieważ lutować nie potrafie, a co do fachowców nie mam wyjścia musze sie do nich zgłosić
  • #8 4974208
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2312
    Poprawiłeś temat nieprawidłowo, chodzi mi o słowo w temacie "problem" i brak modelu sprzętu!
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy laptopa Toshiba S1800-354S, w którym po wybudzeniu ze stanu hibernacji gaśnie podświetlenie matrycy. Użytkownik zauważa, że po ponownym uruchomieniu urządzenie działa poprawnie. Sugeruje się, że przyczyną może być uszkodzony lub słabo przylutowany inwerter podświetlenia matrycy, co jest częstym problemem w laptopach Toshiba ze względu na zmiany temperatury i drgania ultradźwiękowe powodujące pęknięcia lutów. Zaleca się rozebranie obudowy matrycy i poprawę lutowań inwertera. Użytkownik nie posiada umiejętności lutowania, dlatego planuje skorzystać z usług serwisu. Laptop ma około cztery lata i nie jest już na gwarancji. W dyskusji pojawiła się także sugestia przetestowania sprzętu na systemie Live, aby wykluczyć problem software’owy.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA